Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, αποτυπώθηκε στη σύσκεψη των κτηνοτρόφων της Κρήτης, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, έπειτα από κάλεσμα της «Συνεργασίας Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου».
Η αίθουσα της ΕΑΣΗ ήταν γεμάτη από διαμαρτυρόμενους παραγωγούς ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στους συναδέλφους του από την Κρήτη.
Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, η δίκαιη κάλυψη του κόστους παραγωγής και η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κτηνοτρόφων.
Σε ότι αφορά την κλιμάκωση του αγώνα των κτηνοτρόφων, αυτό που αποφασίστηκε είναι να οριστικοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου η ημερομηνία για ένα μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες μορφές κινητοποίησης. Ωστόσο από το κλίμα της χθεσινής σύσκεψης, φαίνεται να …παγώνουν οι σκέψεις για “κάθοδο” των κτηνοτρόφων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Τέλος, προετοιμάζεται μαζική μετάβαση στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, για την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.