Το μέλλον του Κρητικού ελαιολάδου μέσα από την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη συζητείται αυτήν την ώρα σε ημερίδα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.
Σε μια από τις πολυπληθέστερες ημερίδες που έχουν γίνει ποτέ για το Κρητικό ελαιόλαδο επιστήμονες και ειδικοί του υπουργείου Γεωργίας και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εξηγούν τον τρόπο μετάβασης στην επόμενη μέρα.
Όπως επεσήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Σταύρος Τζεδακης, «ο αγώνας για το ΠΓΕ ελαιόλαδο μόλις αρχίζει».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου «να αξιοποιηθεί το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου».
Για να βρει όμως το δρόμο του θα χρειαστεί σχέδιο, πρόγραμμα, δουλειά και εκπαίδευση. Σε όλη τη γκάμα εμπλοκής, από την παραγωγή ως την εμπορία.
Σήμερα στην ημερίδα θα αναλυθούν δεδομένα και θα δοθούν οδηγίες στην κατεύθυνση πιστοποίησης όλων των διαδικασιών που θα αποδεικνύουν σε κάθε στάδιο την εξαιρετική ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου. Μια σημαντική παράμετρος δεν θα μπορεί να φεύγει ούτε σταγόνα ελαιόλαδου από το νησί αν δεν είναι τυποποιημένο.
Σε αυτήν την υπόθεση μοιραία εμπλέκονται παραγωγοί, ελαιουργεία, τυποποιητές και υπηρεσίες.