Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός ελαιολάδου που διενεργήθηκε χθες από τον Συνεταιρισμό Εμπάρου, αφού η μία και μοναδική προσφορά που κατατέθηκε δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους του συνεταιρισμού.
Η ποσότητα του ελαιολάδου που βγήκε σε δημοπρασία ήταν 100 τόνοι εξαιρετικού παρθένου λαδιού οξύτητας 2 γραμμών και η μοναδική προσφορά που κατατέθηκε ήταν για 4 ευρώ.
Μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Περογιαννάκης τόνισε: «δεν μπορούσαμε να δεχθούμε την προσφορά καθώς εμείς πριν από είκοσι μέρες πληρώναμε στους παραγωγούς 4,46 το κιλό. Επιπλέον περιμέναμε μια καλύτερη τιμή καθώς το λάδι μας δεν είναι μόνο χαμηλής οξύτητας αλλά και εξαιρετικής ποιότητας όπως δείχνουν οι μετρήσεις και τα εργαστηριακά ευρήματα».
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι άγονοι έχουν κηρυχθεί σχεδόν όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν γίνει κατά τη φετινή χρονιά. Επίσης οι συνεταιριστές δεν είναι αισιόδοξοι ούτε για το άμεσο μέλλον αφού όπως επισημαίνουν το λάδι στην Ισπανία πωλείται 3,70 και 3,80 ευρώ άρα δεν θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί στην τιμή.