Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης εξελέγη στην American Physical Society

Η Σοφία Οικονόμου, πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (πτυχίο 2000) εκλέχθηκε fellow της American Physical Society.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αναγνωρίζει ως  μέλη,επιστήμονες  που έχουν κάνει εξαιρετική συνεισφορά στην έρευνα της φυσικής, τις εφαρμογές της φυσικής, την ηγεσία ή την υπηρεσία στον τομέα ή σημαντική  συνεισφορά  στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Κάθε χρόνο, όχι περισσότερο από το μισό του 1 τοις εκατό των μελών της κοινωνίας αναγνωρίζεται ως υπότροφος.

Η Οικονόμου, μέλος της σχολής του Virginia Tech College of Science, τιμήθηκε «για την ανάπτυξη μεθόδων κβαντικής βελτιστοποίησης, πρωτοκόλλων για τη δημιουργία καταστάσεων φωτονικών πόρων, αποτελεσματικών σχημάτων κβαντικού ελέγχου για σπιν και πυρήνες και ένα κβαντικό πρόγραμμα σπουδών για νέους ερευνητές”.

Η  Οικονόμου πρόσφατα πήρε την Έδρα T. Marshall Hahn στη Φυσική από το Τεχνικό Συμβούλιο Επισκεπτών της Βιρτζίνια.

Από την ένταξή της στην Virginia Tech το 2015, έχει παίξει βασικό ρόλο στη δημιουργία ενός διεπιστημονικού προγράμματος κβαντικής επιστήμης πληροφοριών στο Virginia Tech. Διευθύνει το Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης και Μηχανικής Πληροφοριών του πανεπιστημίου και η έρευνά της έχει λάβει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει