Οι καρτέλες με ονόματα, ημερομηνίες, ποσά και υπογραφές τον έστειλαν στη φυλακή

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΑ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου ο 40χρονος επιχειρηματίας από τη Μεσσαρά, ο οποίος καταγγέλλεται από διαφορετικά πρόσωπα για εκβιάσεις και τοκογλυφίες.

Όπως έχει γράψει η «Π», μεταξύ των παθόντων που έχουν προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του 40χρονου είναι και ένας 45χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε φθάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας φιλικό του πρόσωπο και έτσι σώθηκε. Είναι  ένας από τους έξι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ο 40χρονος είχε φθάσει στο σημείο να αξιώνει χρήματα ακόμα και από τη μητέρα του παρ’ ολίγον αυτόχειρα. Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη περιλαμβάνονται και κάποιες καρτέλες που βρήκαν αστυνομικοί στην επιχείρηση του 40χρονου. Σε αυτές αναγράφονται ονόματα, ημερομηνίες, ποσά και υπογραφές.

Σε αυτές τις καρτέλες υπάρχουν κάποια στοιχεία που αν αξιοποιηθούν, ίσως οδηγήσουν και σε άλλες μαρτυρικές καταθέσεις ώστε να  ανοίξουν περισσότερα στόματα.

Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί συνέλαβαν τον επιχειρηματία ενώ είχε στην τσέπη του 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία του είχε παραδώσει λίγο πριν 53χρονος ιδιωτικός υπάλληλος. Ο τελευταίος πριν από μήνες ήταν σε απόγνωση, κάτι που φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στον 40χρονο.

«Μην ανησυχείς. Εγώ είμαι εδώ» φέρεται να του είπε, καθησυχάζοντας τον ότι μπορούσε να του δανείσει χρήματα με κάποιο τόκο καθώς και ο ίδιος έπαιρνε το κεφάλαιο από άλλους.

Σε κατάθεση του  στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού απογευματινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου, ανέφερε ότι είχε συνάψει πέντε  συμφωνίες δανειοδότησης με τον 40χρονο, συνολικού ύψους 3.350 ευρώ.

Για το ποσό αυτό είχε υπογράψει χειρόγραφα ιδιωτικά συμφωνητικά. Από τον Μάιο του 2023 έως και την ημέρα που πέρασε την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος είχε επιστρέψει στον κατηγορούμενο ποσό άνω των 8.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές το αρχικό κεφάλαιο, όμως ο 40χρονος φέρεται να αξίωνε επιπλέον ένα ποσό ύψους 5.000 ευρώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει