Οι χθεσινές πυρκαγιές παραπέμπουν σε… “βοσκοφωτιές”

Απανωτές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν χθες και από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να είναι αποτέλεσμα εμπρηστικής ενέργειας κινητοποίησαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ηράκλειο και Χανιά.

Αρχικά, συναγερμός σήμανε όταν υπήρξε τηλεφώνημα στο 199  για φωτιά  που σημειώθηκε στον δρόμο από τον Χάρακα προς τις Στέρνες στα Αστερούσια. Αμέσως έσπευσαν τρία οχήματα με οχτώ πυροσβέστες και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο, στο σημείο όμως παρέμειναν δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Κι ενώ η φωτιά αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη, μια άλλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στα Αστερούσια και συγκεκριμένα από τον Χάρακα προς  τους Παρανύμφους. Στην εκεί επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα της υπηρεσίας.

Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν η χθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ Λιβαδά Πλατανιά και Μάζας στον Αποκόρωνα Χανίων, την οποία οι 40 πυροσβέστες που κλήθηκαν να τη σβήσουν την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτιές στον νομό Ηρακλείου χαρακτηρίζονται «βοσκοφωτιές» και περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από την έρευνα των υπαλλήλων των ανακριτικών γραφείων της Π.Υ στους δύο νομούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει