Ο Λοβέρδος επιστρέφει… εμπρός

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε τις θέσεις του χθες το βράδυ χωρίς να αποκλείει τη δημιουργία κάποιας κίνησης (θα λέγεται «Εμπρός»;), αλλά και της συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με το πολιτικό στίγμα να τοποθετείται στο χώρο του κέντρου. Όπως ανέφερε: «Έφυγα από κόμμα που υπηρέτησα πολλά χρόνια. Και όταν ήταν στην ακμή του και όταν ήταν στην παρακμή. Στην φάση της παρακμής το κρατήσαμε όρθιο.

Θέλω να πω αυτά που θεωρώ καλά για την πατρίδα. Μας ενώνει η αγάπη μας για την Ελλάδα Είναι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν να με βγάλουν από την πολιτική και μάλιστα όχι από ένα κόμμα. Αλλά είμαι εδώ. Μου είναι αδιάφορο πως σκέπτονται διάφοροι για αυτά που πιστεύω. Δεν με ενδιαφέρει. Σε άλλα σημεία της ομιλίας του είπε: «Τέσσερις εκλογές, το τελευταίο διάστημα. Για πρώτη φορά τόσα κόμματα. Επτά μικρά χωρίς κυβερνητική προοπτική.

Δεν είναι σωστό χάριν μίας πλαστικής σημαίας να συσκοτίζονται τα πράγματα. Καλώς έκανα που έφυγα από το κόμμα. Είμαι πολιτικός των έργων. Δεν θα πετάω ποτέ πέτρες σε αλεξίσφαιρα τζάμια. Όταν μιλάμε για συνεργασίες μιλάμε με έργα όχι με λόγια. Δεν συνεργάζομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας έδειξαν τί σημαίνει μαύρο σκοτάδι. Τί σχέση έχει το Κέντρο με αυτήν την πολιτική…  Η ακρίβεια έχει ξεφύγει. Η Κυβέρνηση στηρίζεται σε παροχές.

Αυτή η κυβέρνηση κάνει πολιτική με παροχές. Δεν γίνεται να μην αλλάξουν πράγματα μετά από τόσα χρόνια. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις τώρα. Ήρθα σήμερα εδώ τελείως ελεύθερος να πω ότι επιθυμώ ένα πολιτικό ξεκαθάρισμα για αυτές τις θέσεις θα αγωνιστώ όσο υπάρχω. Θα είμαι παρών για να συνδράμω σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Θα είμαι παρών στο “Κέντρο” της πολιτικής. Όταν έφυγα από το κόμμα μου άκουσα πολλά.

Μου λέτε να προσχωρήσω στην ΝΔ, ή να κάνω πολιτικό κόμμα. Μέσα από την συζήτηση μαζί σας θα αποφασίσω, γιατί θέλω να καταλάβω τί λέτε. Συγχωρήστε μου ότι δεν θέλω να αιφνιδιάζω. Δεν θα αργήσω. Τις επόμενες εβδομάδες θα σκεφτώ και θα αποφασίσω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει