Μικρά και Μυστικά

Το καζάνι!

Τι μπορεί να μάθει κανείς από μια καταδίκη σκληρής συμμορίας Ρομά, που πραγματοποιούσε διαρρήξεις και απαγωγές, σε Μέγαρα και Κορινθία! Ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα άγνωστο περιστατικό τον Απρίλιο του 2022 με θύματα τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγό του Ευγενία Ντούρου, αλλά και ένα λιγότερο γνωστό πάθος του στελέχους της Αριστεράς για την απόσταξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η συμμορία είχε εισβάλλει στην εξοχική κατοικία του κ. Δραγασάκη στα Μέγαρα, από την οποία άρπαξαν ένα μεγάλο χάλκινο καζάνι μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα απόσταξης, προκαλώντας συνολική ζημιά 6.000 ευρώ. Γνήσιος Κρητικός ο Δραγασάκης.

 

Πάτος

Συγγνώμη, τώρα η διαρροή από το Μαξίμου για τους καλύτερους υπουργούς είναι αυτή;

⁃ Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης, Παπαθανάσης, Άδωνις, Σκυλακάκης.

Μάλλον από τον… πάτο το διάβασαν.

 

Οι επαφές

Προς το τέλος της εβδομάδας ο Μητσοτάκης θα πάει στο Λονδίνο όπου ίσως δει τον Σούνακ, αλλά το βασικό είναι ότι θα έχει αρκετές επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους από τους πιο μεγάλους επενδυτικούς οίκους. Έχει το επιχείρημα ότι γενικώς η οικονομία πάει καλά – πριν από πέντε χρόνια, που η κεφαλαιοποίηση όλων των τραπεζών μαζί ήταν 1 δισ. ευρώ, τώρα συγκεντρώνονται 8,5 δισ. ευρώ κεφαλαία για την αγορά του 20% της Εθνικής Τράπεζας ή για την είσοδο ισχυρού στρατηγικού παίκτη στην Alpha Bank (Unicredit).

 

Το κατάλαβε

Ως και ο Κασσελάκης το κατάλαβε. Και σε ερώτηση για το τι θα έκανε αν το 2015 ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως δεν θα είχε για υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μόνο ένας δεν το κατάλαβε και κόντεψε να μας καταστρέψει.

 

Με φόρα!

Ο Μητσοτάκης χθες στην ΠΕ δεν έχασε ευκαιρία! Παρουσιάζοντας  τη Μαρία Συρεγγέλα ως τη νέα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, την προσφώνησε με το «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα». Την τελευταία φορά που ακούστηκε αυτό, δεν πήγε και πολύ καλά, σχολίασε με νόημα, παραπέμποντας στο προεκλογικό «πρόεδρε, έλα με φόρα», με το οποίο είχε καλέσει προεκλογικά στο βήμα η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει