Ενθρονίστηκε η Ιερά Εικόνα της Κεράς του Ρεθέμνους

Η Ιερά Εικόνα της Κεράς του Ρεθέμνους (Παναγία του Πάθους, 15ος αιώνας), ενθρονίστηκε στο προσκυνητάριό της, στον σολέα- ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στον άμβωνα και το τέμπλο-του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, την Κυριακή, 19η Νοεμβρίου 2023,  λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας  στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Η ενθρόνιση έγινε ενώ Ιεροψάλτες  έψαλλαν  το «Ἄξιόν ἐστιν», καθώς και το νέο Απολυτίκιο της Κεράς του Ρεθέμνους,   η οποία εφεξής θα ευρίσκεται στη θέση αυτή, προς ευλογία και επιστηριγμό των προσκυνητών.

Στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τελέσθηκαν και  δύο  μνημόσυνα, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και πλήθος πιστών.

Ενθρονίστηκε η Ιερά Εικόνα της Κεράς του ΡεθέμνουςΣτη συγκινητική και καρδιακή προσλαλιά του Προϊσταμένου του ιερού Μητροπολιτικού Ναού,  Πρωτοπρεσβυτέρου Χαραλάμπους Καμηλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και στην ιστορική αυτή ημέρα της «ενθρονίσεώς» της «ἐν μέσῳ ἐκκλησίας», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος αντιφώνησε με θερμούς λόγους, εκφράζοντας τη χαρά του για το δώρο αυτό στην Τοπική μας Εκκλησία και τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στο γεγονός αυτό, καθώς και για την από μέρους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού προσφορά σετ αρχιερατικών εγκολπίων με την ιερά μορφή της Κεράς του Ρεθέμνους.

Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα διανεμήθηκε, μαζί με το αντίδωρο, αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει