Συνδικάτα και Ενώσεις καλούν σε “μπλόκο” για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών

Κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να αντιδράσουν δυναμικά και με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα να μπλοκάρουν την ψήφιση της αύξησης των δημοτικών τελών έως και 29% απευθύνουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το  Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Σε κοινή ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «είναι πρόκληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, την ίδια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, που ο λαός μας κόβει και από τα βασικά γιατί ο μισθός του φτάνει οριακά για το πρώτο 20ημερο του μήνα και πληρώνει το 95% της κρατικής φορολογίας, να του ζητάει να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη έως και 29%». Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται  «προκλητική και η στάση, όσων δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων στέκονται είτε στο ύψος της αύξησης των δημοτικών τελών, είτε στο αν η αύξηση θα γίνει με την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ή με την επόμενη, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στην πόλη μας!».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «δεν θα φορτώσουν στον Ηρακλειώτη την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Για την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, να κοιταχτούν στον καθρέπτη όλοι εκείνοι, που μαζί με την κυβέρνηση, υπερασπίζονται τη λογική της ανταποδοτικότητας και της αποδοχής της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και των επιπλέον χαρατσιών σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες.

Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια και με τα χαράτσια, με τους χαμηλούς μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια, με την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα οι ελάχιστες θέσεις για τα παιδιά μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς! Διεκδικούμε: Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των δημοτικών τελών. Να παρθεί πίσω η πρόταση της δημοτικής αρχής.

-Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ΑμΕΑ, ανέργων, πολύτεκνων τρίτεκνων, μονογονεϊκών και ευπαθών οικογενειών.

-Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κλπ.».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει