Πλησιάζει στη Βουλή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Μακριά ακόμα η τεκνοθεσία

Στη Βουλή αναμένεται να έρθει, λίγο πριν το τέλος του χρόνου, το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών.

Το θέμα φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων ενώ τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε «πυρετός» συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στα πρότυπα των βασικών αξόνων σχετικών νομοσχεδίων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τις αντίστοιχες τελετές να λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των κατά τόπους δημαρχείων της επικράτειας και με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που ισχύουν και για τους γάμους των ετερόφυλων πολιτών.

Το θέμα της τεκνοθεσίας

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το κυρίαρχο για την ώρα σκεπτικό, προβλέπονται μια σειρά από περιορισμούς όσον αφορά το αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, για τεκνοθεσία.

Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο της επέκτασης και για τους άνδρες της κείμενης νομοθεσίας η οποία αφορά τη δυνατότητα μιας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού χωρίς να ανοίγει ο δρόμος για την κίνηση των αντίστοιχων διαδικασιών για το ομόφυλα ζευγάρια που είτε θα προχωρήσουν σε γάμο είτε θα προτιμήσουν το σύμφωνο συμβίωσης.

Δηλαδή, ένας άντρας όπως ισχύει σήμερα αποκλειστικά και μόνο για τις γυναίκες, θα μπορεί από εδώ και στο εξής να υιοθετεί κατά μόνας ένα παιδί αλλά το μέτρο αυτό δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση σε ομόφυλα ζευγάρια, είτε πρόκειται για άντρες είτε για γυναίκες που έχουν επιλέξει να παντρευτούν, με βάση το δικαίωμα που θα τους παρέχει ο νόμος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει