Ο Ιδομενέας ο Κρης, στα ..χνάρια των προγόνων μας, εξέπληξε τους πάντες με την πανοπλία του, στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Ιδομενέας Αβραμάκης από το Ηράκλειο, έτρεξε ξυπόλυτος σε όλη την διαδρομή του μαραθωνίου και τερμάτισε, ενώ πνίγηκε στις αγκαλιές μικρών και μεγάλων συναθλητών του.
Ο συνταξιούχος -γνωστός βετεράνος αθλητής (ήταν υπάλληλος στην Περιφέρεια Κρήτης) διαφήμισε για άλλη μια φορά το νησί μας σε ένα κορυφαίο θεσμό και έβγαλε ..ασπροπρόσωπους και όσους τον βοηθούν να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς και του εξοπλισμού του! Ο ίδιος νιώθει πολύ χαρούμενος που εκπλήρωσε για μια ακόμη φορά το τάμα του, ενώ ζητά από όλους να κάνουν πράξη το σύνθημα του που είναι: “Να τρέχετε για να μην σας τρέχουνε”. Τρέξιμο λοιπόν και γυμναστική!
Το παραπάνω μήνυμα πριν χρόνια είχε στείλει ο Ιδομενέας και στους Κινέζους με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Πεκίνο σε Μαραθώνιο δρόμο όπου πήρε μέρος.