Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: «Ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο»

Προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας τη δέσμευση υλοποίησης του σχεδίου που θέλει το ΠΑΣΟΚ «να είναι ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο».

Ανοίγοντας χθες το απόγευμα με την ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει απλώς ένα στόχο να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αλλάξει ο τόπος σελίδα». Η χώρα – επανέλαβε εμφατικά και στο φινάλε της ομιλίας του- χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο που έχει για τον νέο πολιτικό κύκλο που ξεκινά με το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις αλλά που «δεν θα συνεχιστεί με πανηγυρισμούς». Απευθύνομαι, είπε, σε όλους τους δημοκράτες πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Απέκλεισε συμφωνίες κορυφής και απαντώντας στα ερωτήματα περί συνεργασιών, συμμαχιών ή μεταγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος, όπως έχει αποδείξει και η πρόσφατη ιστορία…».

Ο κ. Ανδρουλάκης αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «εμείς θέλουμε και πετυχαίνουμε γνήσια ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ, όχι ανανέωση μεταγραφών». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει τους στόχους «ενωμένο, ανανεωμένο, δυνατό» κι ότι με επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσει τη νικηφόρα πορεία απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Εξήγησε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με πρόγραμμα, συνέπεια και συμπεριληπτικότητα και με… ρίσκο:

«Αποδείχτηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ότι ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ. Συγχαίρω αυτούς που πήραν το ρίσκο, βρέθηκαν στην πλευρά του Δαυίδ, κατέβηκαν στις εκλογές και παρά τις μικρές πιθανότητες κατάφεραν αρκετοί από αυτούς να εκλεγούν».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλετο μήνυμα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε
το μήνυμα

Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορούσε στον Χάρη Δούκα και άλλους που έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρχισε όμως να περιγράφει τη διαδρομή από τις εθνικές εκλογές. Αφού ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους βουλευτές για τη μάχη που έδωσαν, υποστήριξε ότι στις διπλές εκλογές έγινε το πρώτο βήμα, στις δημοτικές και περιφερειακές το δεύτερο στέρεο βήμα που προκάλεσε ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη, που πλήρωσε την αλαζονεία του: ήθελε, λέει, 13 στις 13 περιφέρειες και τρεις στους τρεις μεγάλους Δήμους.

Απευθυνόμενος δε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε κάθε μορφής συντήρηση- είναι το κόμμα που στηρίζει τους αδύναμους, όντας στην όχθη της συνέπειας».

Κάνοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα Τέμπη, την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία, παρουσίασε εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε υπόλογη την κυβέρνηση για μια σειρά παρεμβάσεων και δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που θα σέβεται τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι βουλευτές του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Νεολαίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει