Άρειος Πάγος: Δεν βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι των Τεμπών

Διαψεύδει ο Άρειος Πάγος τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες πως εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών (της εμπορικής και της επιβατικής) που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως διευκρινίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, «κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση».

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται στα βαγόνια των μοιραίων τρένων. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξεκίνησε νέα αυτοψία στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, έπειτα από σχετική απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη. Στόχος να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι νεκροί -πέρα από τα 57 θύματα που έχασαν τη ζωή τους- που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία και δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Επίσης, μόλις προχθές (δηλαδή σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 9 μηνών από το τραγικό δυστύχημα) εντοπίστηκε το καταγραφικό (γνωστό ως «μαύρο κουτί») της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων. Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζήτησαν να υπάρξει δικαίωση για τους τουλάχιστον 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει