Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Βουλή

Στα ύψη θα φτάσει ο υδράργυρος από την τρέχουσα εβδομάδα στη Βουλή και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι τουλάχιστον την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού που προγραμματίστηκε για το Σάββατο της 17ης Δεκεμβρίου. Κατ’ αρχάς την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί συζήτηση πολιτικών αρχηγών την οποία και ζήτησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τα μέτρα ανασυγκρότησης σε Θεσσαλία και Έβρο.

Δύο ημέρες αργότερα (Παρασκευή 24) θα συζητηθούν στην Ολομέλεια -εν τη απουσία του- οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών (διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών) ως προς την επίμαχη σύμβαση 717/2014 για τα συστήματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024 που θα κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη την Τρίτη 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή για επεξεργασία την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (προβλέπονται δύο διπλές συνεδριάσεις) με προοπτική συζήτησης στην Ολομέλεια στο διάστημα 13-17 Δεκεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει