Συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προσδοκά ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου

Την πεποίθηση ότι το Βρετανικό Μουσείο μπορεί «να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα» για τον προσωρινό δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, με αντάλλαγμα αρχαία αντικείμενα που δεν έχουν δει ποτέ στη Βρετανία, εξέφρασε ο Τζορτζ Όσμπορν.

«Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα, μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα να δει κανείς αυτά τα σπουδαία γλυπτά στην Αθήνα, καθώς και στο Λονδίνο», δήλωσε χαρακτηριστικά, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεσή του για μία συμφωνία με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο δείπνο των διαχειριστών (διοικητικό συμβούλιο).

Ο πρόεδρος των επιτρόπων του Βρετανικού Μουσείου, είπε ότι «μπορεί κάλλιστα να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε».

Το πρόσφατο πρωτοφανές σκάνδαλο με τις κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ φαίνεται να συνδέεται άμεσα και με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το σκάνδαλο σημαίνει σίγουρα πάρα πολλά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καθώς με τον τρόπο αυτό καταρρέει το κυρίαρχο επιχείρημα των Βρετανών ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι καλά προστατευμένα στο Βρετανικό Μουσείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει