Μικρά και Μυστικά

Κοντέρ

Δεν ξέρω εάν αυτό λέει κάτι, αλλά σίγουρα έχει τη σημασία του. «Έσπασαν» τα μεταμεσονύκτια κοντέρ της τηλεθέασης, αφού 2 εκατ. τηλεθεατές συνολικά είδαν μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα τον Στέφανο Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, συγκεντρώνοντας ποσοστό πάνω από 18%.

 

Πλην Λακεδαιμονίων

Μήνυμα προάσπισης της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού εξέπεμψε το σύνολο των κομμάτων στη Βουλή, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μοναδική αρνητική εξαίρεση το κόμμα των Σπαρτιατών, οι βουλευτές του οποίου επέλεξαν να απουσιάσουν, όπως έκαναν και οι πολιτικοί προπάτορές τους της Χρυσής Αυγής και να υποστηρίξουν ότι η εξέγερση αποτελεί «μύθευμα» και ως εκ τούτου δεν ήταν ο λαός που έριξε τη Χούντα.

 

Κατρακύλα

Κατρακυλάει η δημοφιλία του Κασσελάκη που σύμφωνα με τον Ζαχαρία Ζούπη (της Opinion Poll), είναι ίση με του Βελόπουλου! Έτσι είναι, είτε πουλάς κηραλοιφή είτε ελπίδα, ένα και το αυτό…

 

Λιμός

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενο λιμό στη Γάζα, καθώς η έλλειψη τροφίμων είναι εμφανής και το ψωμί είδος προς εξαφάνιση…

 

Πράξεις

Για να δούμε, θα ευοδωθούν τελικά οι προσπάθειες για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας και στο Ηράκλειο; Το ότι δρομολογείται η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ δεν λύνει το πρόβλημα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» το παλεύει. Βρίσκει ανταπόκριση από ΤΕΕ/ΤΑΚ και Περιφέρεια, αλλά χρειάζονται και πράξεις.

 

Αποφυλάκιση

Aποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ’ όρον απόλυση.

Οι δύο όροι που της επιβλήθηκαν είναι να μην βγει από τη χώρα και να παρουσιάζεται ανά 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

 

Μοναξιές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύσσει τη μοναξιά «οικουμενική απειλή δημόσιας υγείας». Και δυστυχώς για τη μοναξιά δεν υπάρχουν ούτε εμβόλια ούτε αντιιικά σκευάσματα…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει