Ημερίδα για το Κτηματολόγιο διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Το Κτηματολόγιο θα βρεθεί στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει σήμερα ο δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Εθνικό Κτηματολόγιο-Επίκαιρα Ζητήματα και Αντιμετώπιση τους» θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, μετά τον σχετικό χαιρετισμό του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Νίκου Λογοθέτη.

Με βάση το πρόγραμμα, το λόγο θα πάρει πρώτος ο Καθηγητής Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος, κ. Λάμπρος Κιτσαράς, με θέμα «Οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών-Προβλήματα».

Στην συνέχεια, η κα Άννα Εμ. Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα μιλήσει με θέμα «Επίλυση κτηματολογικών διαφορών μέσω διαμεσολάβησης: Ζητήματα Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας και πρακτικού διαμεσολάβησης».

Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με την ομιλία της Προέδρου Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου κα Ευδοκίας Γκιόγκη, με θέμα «Η διόρθωση των αρχικών εγγραφών ενώπιον του κτηματολογικού δικαστή-Νομολογική αντιμετώπιση ειδικών ζητημάτων».

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Α’ αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Νίκος Κουβίδης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει