Ελεύθερος ο 29χρονος… κηπουρός με τα τρία κιλά χασίς 

«Hand made» ήταν τα τρία κιλά χασίς που βρέθηκαν στο σπίτι 29χρονου Ηρακλειώτη μετά από αστυνομική έρευνα, την περασμένη Δευτέρα. Αυτό ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων κατά την απολογία του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, χθες, υποστηρίζοντας ότι η κατασχεμένη ποσότητα προερχόταν από δικό του φύτεμα σε γλάστρες.

Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της παρακολούθησης ανοιχτού  προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εμφάνισε τον εαυτό του ως «βαρύ χρήστη» σε χασίς και αλκοόλ. Υποστήριξε ότι έχει κάνει προσπάθειες απεξάρτησης, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα, ενώ παρακολουθείται και από ψυχίατρο. Τα τρία κιλά χασίς που βρέθηκαν στην οικία του ήταν ποσότητα που προέρχονταν, όπως ισχυρίστηκε,  από τρία δενδρύλλια που είχε φυτέψει ο ίδιος σε γλάστρες. Υπολόγιζε ότι η ποσότητα αυτή θα τον «κάλυπτε», με βάση τις ανάγκες του, για περίπου ένα δίμηνο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου, Κώστας Κοκοσάλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποινική μεταχείριση του εντολέα του, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας νέος άνθρωπος που παλεύει με τις αδυναμίες και τις εξαρτήσεις του και ελπίζει να μπορέσει κάποια στιγμή να ορθοποδήσει και πάλι στη ζωή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει