Είχαν «θάψει» την κοκαΐνη κάτω από τις κοπριές των ζώων

Απολογούνται τη Δευτέρα οι δύο συλληφθέντες στο παλιό σανατόριο

 «Μυρωδάτη» ήταν η κοκαΐνη που «ξέθαψαν» αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στο παλιό σανατόριο του Λουτρακίου μετά από παρακολούθηση εβδομάδων. Μεγάλο μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ήταν κρυμμένη κάτω από τις κοπριές ζώων, μέσα σε ένα βαρελάκι τροφίμων, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα ήταν …αρωματισμένη  από τα τριφύλλια για τα ζώα, σε διπλανό δωμάτιο.

Τουλάχιστον ένα μήνα πριν αστυνομικοί της Δίωξης είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον 36χρονο από τον Κρουσώνα που συνελήφθη την Πέμπτη μαζί με τον  44χρονο κτηνοτρόφο για την  υπόθεση του ενός κιλού κοκαΐνης.

Ο 36χρονος ήταν ο «στόχος» καθώς γι’ αυτόν υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών λόγω παλιάς εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών. Το πάρε-δώσε με τον 44χρονο κτηνοτρόφο προέκυψε στην πορεία της παρακολούθησης. Μαζί τούς είδαν να μεταβαίνουν στο κτίριο του παλιού σανατορίου, χώρους του οποίου εκμεταλλευόταν ο κτηνοτρόφος για την αποθήκευση σανό. Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση των δύο στο παλιό σανατόριο, υπήρξε και τρίτη, οπότε πλέον για τους αστυνομικούς της Δίωξης όλο αυτό έπαψε να είναι απλή σύμπτωση.

Εξάλλου, στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι και οι δύο ελάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις σε κάθε μετάβαση τους στο σανατόριο, γεγονός που ενίσχυε τις υποψίες τους. «Έκαναν συχνές στάσεις, αναστροφές, κοίταζαν συνεχώς πίσω, ελάμβαναν προφυλάξεις…».

Στο διάστημα του ενός και πλέον μήνα, αστυνομικοί παρακολουθούσαν περιστασιακά τις κινήσεις τους αφού ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν ήταν μεγάλος λόγω των συνθηκών. Ωστόσο τις φορές που είχαν δει τους δύο άνδρες, είχαν παρατηρήσει ότι εισέρχονταν στο παλιό σανατόριο μόνο όταν δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο, από διερχόμενα οχήματα ή πεζούς.

Συνολικά, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα κιλό κοκαΐνης με το προσδοκώμενο όφελος να προσδιορίζεται έως και 120.000 ευρώ.

Έχει ενδιαφέρον ότι εισερχόμενοι οι αστυνομικοί στο πρώτο δωμάτιο του σανατορίου, βρήκαν επιμελώς θαμμένο, κάτω από τις κοπριές των ζώων, το βαρελάκι με οχτώ νάιλον συσκευασίες κόκας.

Σε άλλο δωμάτιο που σφάλιζε με λουκέτο, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε ένα πλαστικό κούβα, ο οποίος επίσης ήταν θαμμένος στο έδαφος, κάτω από μπάλες τριφυλλιού, κοκαΐνη σε μορφή τούβλου με ανάγλυφο λογότυπο «84».

Ανάμεσα στις κοπριές και τα άχυρα η κοκαΐνη και τα όπλα
Ανάμεσα στις κοπριές και τα άχυρα η κοκαΐνη και τα όπλα

Το δωμάτιο αυτό επικοινωνούσε με άλλο στο οποίο εντόπισαν το σακ βουαγιάζ που είχε μέσα ένα  καλάζνικοφ. Και σε ένα τέταρτο δωμάτιο βρέθηκε, ανάμεσα σε άχυρα, πάνω από δύο κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της σωματικής έρευνας στον 44χρονο βρέθηκαν πάνω του τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Στο σπίτι του 36χρονου αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι Glock, το οποίο είχε σε χρηματοκιβώτιο δωματίου, μαζί με διάφορα φυσίγγια, ενώ κατασχέθηκαν και 14.000 ευρώ σε μετρητά.

Και οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για:

-ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού υπό την ειδικότερη μορφή της κατοχής από δράστες που κατ’ επάγγελμα διακινούν ναρκωτικές ουσίες με το προσδοκώμενο των δράσεων να υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

-Παράνομη οπλοκατοχή πολεμικού τυφεκίου

-Παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, πυρομαχικών, ξιφολόγχης, εκρηκτικής ύλης από κοινού και κατά μόνας, άπαξ ο ένας και κατ’ εξακολούθηση ο άλλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει