ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: Εκδήλωση-βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 4o Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής

Εκδήλωση – βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 4o Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής, οργανώνει ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις  5:30  το απόγευμα στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου (Καπετανάκειο). Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε 18 Μαρτίου 2023 στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου «Φυσικής Δρώμενα» με μεγάλη συμμετοχή μαθητών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες ομιλίες εκλαΐκευσης της επιστήμης προς το κοινό, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί.

«Φως: Επιστήμη και Τεχνολογία»

Δημήτρης Παπάζογλου, αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και  Τεχνολογίας Υλικών Πανεπιστημίου Κρήτης

Τι είναι το φως; Γιατί παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ζωή μας; Από το σώμα μάζας m στα κβάντα, από την βεβαιότητα του Νεύτωνα στην αβεβαιότητα του Heisenberg. Το άτομο από τον Δημόκριτο στον Bohr. Μια μικρή αναδρομή στην κβαντική επανάσταση και τις βασικές ιδέες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον μικρόκοσμο.

Σε αυτή την ομιλία θα συζητήσουμε για την φύση του φωτός αλλά και τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που περιστρέφονται γύρω από αυτό.

«Η Κβαντομηχανική πάει σχολείο»

Μιχάλης Καραδημητρίου, πρόεδρος Συλλόγου Φυσικών Κρήτης

Από το σώμα μάζας m στα κβάντα, από την βεβαιότητα του Νεύτωνα στην αβεβαιότητα του Heisenberg. Το άτομο από τον Δημόκριτο στον Bohr. Μια μικρή αναδρομή στην κβαντική επανάσταση και τις βασικές ιδέες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον μικρόκοσμο.

«Οι ομιλίες -επισημαίνεται-έχουν ως στόχο να παρουσιαστούν στο κοινό από την πλευρά ενός Πανεπιστημιακού καθηγητή η σύνδεση της φυσικής που διδάσκονται τα παιδιά μας με τις εφαρμογές της και από έναν εκπαιδευτικό ένα μέρος της Σύγχρονης Φυσικής που από το 2022 είναι στα προγράμματα σπουδών, εμπλουτίζοντας τα σκοτεινά σημεία και αναδεικνύοντας. Να βγάλουμε την Φυσική έξω από τα βιβλία και τις ασκήσεις και να δούμε την φωτεινή πλευρά της»!

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει