Στα 19,5 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα το 2023

 

Τις θετικές επιπτώσεις των επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού  σε όλο το φάσμα της αναπτυξιακής αλυσίδας της χώρας περιέγραψαν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από το βήμα του συνεδρίου που δοργάνωσε για τον τουρισμό το “Πρώτο θέμα”, με τίτλο “Greece Talks: Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας”.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό θα διαμορφωθούν στα 19,5 δισ. ευρώ, από 17,7 δισ. ευρώ που ήταν το 2022, ενώ η εκτίμηση του προϋπολογισμού για το 2024 είναι ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 21 δισ. ευρώ αναδεικνύοντας έτσι τον τουρισμό σε πυλώνα ενίσχυσης των εσόδων της ελληνικής οικονομίας.

Βραχυχρόνια μίσθωση

Στο μεταξύ ειδική αναφορά έγινε για την αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, όπου ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως είναι ήδη στο φορολογικό νομοσχέδιο οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης λέγοντας πως όσοι είναι επιχειρηματίες θα πρέπει να φορολογούνται αντίστοιχα.

Ξεχωρίζουμε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ιδιοκτητών που έχουν πάνω από τρία διαμερίσματα, γιατί θεωρούμε πως είναι επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ αντίστοιχα το ίδιο κάνουμε όταν κάθε φορά οι μισθώσεις ξεπερνούν τις 60 ημέρες, είπε ο κ. Χατζηδάκης. “Πρέπει να κρατήσουμε μία ισορροπία, θέλουμε και τις δύο πλευρές, ξέρουμε ότι δεν χάρηκαν όλοι”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει