Κατακρημνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και… τρίτος

Η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση, (που έγινε για λογαριασμό του “Action 24”) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αποχώρηση της “Ομπρέλας” μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν είναι καθόλου καλή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόβλεψη του διευθυντή ερευνών της δημοσκοπικής εταιρείας, Ζαχαρία Ζούπη που έβλεπε το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις δεύτερο κόμμα, επιβεβαιώνεται.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη και με μεγάλη διαφορά (38,5%), ενώ το ΠΑΣΟΚ περνά για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα με 16% έναντι 14,7%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 10,6%, η Ελληνική Λύση με 5,9%, η Νίκη με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.  Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ μοιάζει να μην έχει αντίπαλο με 31,1%, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη δεύτερη θέση με 12,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίζεται στο 11,9%.  Έπεται το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1%, η Νίκη με 3,2%, οι Σπαρτιάτες με 2,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,1% και το ΜέΡΑ με 1,9%.

Την ίδια ώρα,διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε σχέση με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς το 46,1% φαίνεται να μην συμφωνεί και το 42,7% να συμφωνεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει