επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη. Επέτειος του Πολυτεχνείου σήμερα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, χωρίς φασαρίες. Και να δούμε τον πρόεδρο Κασσελάκη επικεφαλής της πορείας προς την αμερικάνικη βάση.

ΔΙΟΤΙ άλλο τι πιστεύουμε κι άλλο τι σανό πουλάμε στον λαό. Κι αυτός το καταπίνει αμάσητο.

ΑΝΤΕ πάλι τα ίδια. Την  χορήγηση ενός ακόμη επιδόματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τους ευάλωτους τα Χριστούγεννα αποφάσισε η κυβέρνηση. Το δημοσιονομικό περιθώριο εξασφαλίσθηκε από τα αυξημένα έσοδα του Οκτωβρίου, κυρίως χάρη στον τουρισμό.

ΚΑΙ τι θα γίνει με τους άλλους; Προφανώς σπρώχνουν το κάρο και περιμένουν δικαιοσύνη. Απίστευτο κράτος.

ΑΦΟΥ δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε θετικά.

Ο ΑΛΕΞΗΣ υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό γραφείο του. Ήταν η πρώτη συνάντηση ουσιαστικά μετά την εθιμοτυπική της τελετής – παράδοσης ύστερα από τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος. Και εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ το πάει ο Ερντογάν. Έκανε πάλι βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ισραήλ, με το Γραφείο του πρωθυπουργού να αναφέρει: «Υπάρχουν δυνάμεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Μια από αυτές είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Αποκαλεί το Ισραήλ κράτος τρομοκράτη, αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς. Ο ίδιος έχει βομβαρδίσει τουρκικά χωριά. Δεν θα δεχθούμε κηρύγματα από αυτόν» απάντησαν.

ΣΥΜΦΩΝΑ με αναλυτές, στόχος του Τούρκου προέδρου δεν ήταν μόνο το Ισραήλ, αλλά ο ίδιος ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος σε δηλώσεις του, τη Δευτέρα, είχε αναφερθεί στις θέσεις του κ. Ερντογάν, τονίζοντας ότι «οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται κατά του Ισραήλ είναι παράλογοι και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει