Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου «Μια βίαιη κίνηση του θύματος ενεργοποίησε τη σκανδάλη»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου το βράδυ του Σαββάτου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Στον 41χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας έγινε χθες το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το φόβο ενεργειών από συγκεντρωμένους φίλους του 17χρονου που ζητούν δικαιοσύνη στη μνήμη του.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις Αρχές ο 41χρονος αστυνομικός ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο κει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

Στο υπόμνημα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία… Μια βίαιη κίνηση του 17χρονου ενεργοποίησε την σκανδάλη χωρίς να την πατήσω… Όπλισα το όπλο μου και φώναξα στον οδηγό να βγει έξω και να σβήσει την μηχανή…».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει