Το παρασκήνιο του δείπνου με τον Σακελλαρίδη
Νέος πονοκέφαλος για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα- που παραμένει σιωπηλός, ενώ το κόμμα του διαλύεται- να συναντήσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο, όπου ήταν βέβαιο ότι θα τους δουν και η συνάντηση θα σχολιαστεί, μόνο τυχαία δεν ήταν.
Ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα αγωνίας καταρχάς για το πού πηγαίνει το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης – που φαίνεται ότι έχει υιοθετήσει πλήρως την ατζέντα Πολάκη, αν δεν του υπαγορεύει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας mot a mot τι ακριβώς θα πει- και σίγουρα και ένα μήνυμα ότι μπορεί να μην μιλάει και να μην παρεμβαίνει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν παρακολουθεί, δεν αγωνιά και ότι θα μείνει αμέτοχος.
Μην βιαστούμε να συμπεράνουμε ότι έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του πρώην προέδρου του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης. Ή ότι αναζητά διάδοχο πρόσωπο ο κ. Τσίπρας για να αντικαταστήσει τον κ. Κασσελάκη.
Για να έχουμε μια εικόνα του τι ενδεχομένως σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στο κόμμα του, ίσως το πιο ασφαλές είναι να προσπαθήσουμε να διακρίνουμε μέσα από τις γραμμές των όσων έγραψε την Τρίτη ο πρώην στενός του συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου, Θανάσης Καρτερός.
Τι έγραψε ο Θανάσης Καρτερός
Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο Θανάσης Καρτερός- που στο παρελθόν ανέλαβε να μεταφέρει στους οπαδούς και τα στελέχη του κόμματος την άποψη Τσίπρα για την προεκλογική αντιπαράθεση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου (και πάλι μέσα από τις στήλες της Αυγής)- αυτή τη φορά σχολίασε τα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή.
Και το συμπέρασμά του είναι ότι “ο Κασσελάκης αποδείχτηκε πιο ηγετικός, πιο πολιτικός, πιο επικοινωνιακός, αν θέλετε, από τους αντιπάλους του. Απευθύνθηκε στο μεγάλο ακροατήριο έξω από την αίθουσα της Κ.Ε., είχε αφήγημα με αρχή, μέση και τέλος, και έδειξε την “πυγμή” που πολλοί θεωρούν αναγκαία.” Δεν το λες και αποδοκιμασία…
Και μπορεί να συνόδευσε το συμπέρασμά του με κριτική για τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης- έγραψε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ξεπέρασε σε κάποιες αποστροφές της ομιλίας του τα όρια και εξόκειλε σε απαράδεκτες εκφράσεις και υπερβολική επίδειξη “εγώ”- αλλά ήταν ακόμα πιο αυστηρός με τους αντιπάλους του”.
Ότι δηλαδή δεν αποδοκίμασαν τις ακραίες και πρωτοφανείς δηλώσεις των 4 (Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας και Τζουμάκας) και δείχνουν επιλεκτικό σεβασμό στο καταστατικό.
Για να καταλήξει ότι η πλειοψηφία της λογικής δίνει μάλλον καλύτερο βαθμό στον Κασσελάκη παρά στους αντιπάλους του, είτε έφυγαν, είτε θα φύγουν, είτε μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.