Το ΓΕΛ Αρχανών στα σχολεία – πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου

Πραγματοποιήθηκε στο «Πολύκεντρο» Δήμου Ηρακλείου, με μεγάλη επιτυχία,  δια ζώσης επιμορφωτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕPAS), στο οποίο το ΓΕΛ Αρχανών συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και  συμμετείχαν σε αυτό τέσσερα σχολεία από την πόλη του Ηρακλείου και ένα  από τα Χανιά. Από το  ΓΕΛ Αρχανών, στο σεμινάριο συμμετείχαν  τέσσερις εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα υπευθύνων για την υλοποίηση του Προγράμματος: Αποστολάκης Σπυρίδων, Γεωργιάδου Δέσποινα,  Δαλαμπίρα Κυριακή και Κλεινάκη Άννα.

Στο Α’ Μέρος του σεμιναρίου, έγινε παρουσίαση του Προγράμματος (Εισαγωγή, σκοπός, μαθησιακοί στόχοι, υλικό, αξιολόγηση), από την κ. Δήμητρα Θεοφίλου, εκ μέρους της Ομάδας του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας  (ERDIC), του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που είναι ο ακαδημαϊκός σύμβουλος του Προγράμματος, υπό την καθοδήγηση της Αναπληρώτριας καθηγήτριας, κατόχου έδρας Jean Monnet, Δρ.Φωτεινής Ασδεράκη.

Επόμενη παρουσίαση ήταν του  Peter Natsev από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες διαδικτυακά, με θέμα The European Council and the Council of European Union.

Το Β’ Μέρος του σεμιναρίου ξεκίνησε με την παρουσίαση του  Στυλιανού Ιωάννη Τζαγκαράκη, Πολιτικού Επιστήμονα (ΒΑ, ΜΑ, ΜSc, EMAES-c, Phd), με θέμα Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Σαμουηλίδης, Yπεύθυνος για τα Κοινωνικά Δίκτυα και την  Ιστοσελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, μίλησε για την πλατφόρμα Τogether.eu

Ακουλούθησε πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων, για δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση αποτελεσμάτων και απαντήσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει