Ο μόνος που δεν έχει μιλήσει

Επίθεση κατά του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξαπέλυσε χτες το βράδυ το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού με τίτλο “Η εξέγερση του Πολυτεχνείου – Μία ξεχασμένη υπόθεση”.

Ο κ. Λαλιώτης που μίλησε ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σχολίασε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν το μόνο από τα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα εκείνης της εποχής που δεν έκανε ποτέ κάποια δήλωση για την αιματοβαμμένη εξέγερση.

Όπως τόνισε επί λέξει ο κ. Λαλιώτης, “ο μόνος πολιτικός ηγέτης που δεν έχει εκδώσει ποτέ καμία ανακοίνωση, δεν έχει προβεί ποτέ σε καμία δήλωση για την εξέγερση και τη θυσία του Πολυτεχνείου ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ηθικά, πολιτικά, ιστορικά, η σιωπή του ήταν και προκλητική και εκκωφαντική”.

Ο Κώστας Λαλιώτης αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ ζητώντας να αποκηρύξει το κείμενο της “Πανσπουδαστικής νο8” που κατονόμαζε ως “350 προβοκάτορες του Ρουφογάλη” τους φοιτητές που κατέβηκαν σε πορεία από την οδό Σόλωνος και έφτασαν στο Πολυτεχνείο, σαν σήμερα πριν 50 χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει