Ο κατάσκοπος με την… μπετονιέρα και το στόρι στο Instagram

133 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ

Αυτός ο κατάσκοπος μετέφερε… σκυρόδεμα!   Ο χαβαλές και η απερισκεψία ενός 39χρονου ιδιοκτήτη μπετονιέρας να τραβήξει φωτογραφίες μέσα από τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου της 133 Σ.Μ, στο Καστέλλι, τον έβαλε σε μεγάλους μπελάδες αφού πλέον διώκεται για κατασκοπεία. Ούτε που μπορούσε να το φανταστεί ότι η πλάκα που έκανε με  φίλους  διαδικτυακά, θα έπαιρνε τέτοια τροπή, με τον ίδιο να βρίσκεται υπό κράτηση για κακουργηματική κατηγορία.

Μία ανάρτηση στο Instagram σήμανε συναγερμό, με τον ίδιο να συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες και να βρίσκεται υπό κράτηση μέχρι και σήμερα οπότε και θα απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

Την Τρίτη, όπως αναφέρεται, ο  39χρονος έκανε δύο δρομολόγια στις εγκαταστάσεις της 133 Σμηναρχία Μάχης προκειμένου να αφήσει σκυρόδεμα για την εκτέλεση εργασιών. Στην πύλη του δόθηκε το σχετικό καρτελάκι εισόδου και ακολούθησε προκαθορισμένη διαδρομή εντός των εγκαταστάσεων για να παραδώσει το μπετόν.

Καθ΄ οδόν, βλέποντας τις εγκαταστάσεις και τα μαχητικά αεροσκάφη, είχε τη φαεινή ιδέα να  τραβήξει εν κινήσει βίντεο ώστε να κάνει πλάκα στους φίλους του ότι δήθεν βρισκόταν σε στρατιωτική άσκηση και να τους «ψαρώσει». Τράβηξε δύο βίντεο από τη διαδρομή, βιντεοσκόπησε και το καρτελάκι εισόδου και κοινοποίησε το υλικό στα social media.

Ο συ νήγορος υπεράσπισης του 39χρονου Γιώργος Στειακάκης
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου Γιώργος Στειακάκης

Το όλο σκηνικό έγινε αντιληπτό με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο στρατιωτικός υπεύθυνος ασφαλείας του αεροδρομίου και εν συνεχεία να ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας. Ο 39χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει ότι μία απερισκεψία τον είχε βάλει σε τέτοια περιπέτεια.

«Χωρίς να ξέρω ότι απαγορεύεται, από επιπολαιότητα για να κάνω χαβαλέ με τους φίλους, τράβηξα τα βίντεο» φέρεται να ισχυρίστηκε προανακριτικά. «Το έκανα αφελώς, δεν φαντάστηκα ότι ήταν κάτι παράνομο και επικίνδυνο για την ασφάλεια του αεροδρομίου».

Ο 39χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

«Είναι απλώς ένας εργαζόμενος, ο οποίος μετέφερε εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων μπετόν. Προφανώς ο δόλος του δεν είναι κατασκοπικός. Ήταν παράνομο αυτό που έκανε, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθεί. Ήταν μία απερισκεψία, αφέλεια. Το ανέβασε στόρι στο Instagram για αστείο με τους φίλους του» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Στειακάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει