Καταξιωμένοι δημιουργοί ανέδειξαν την Αλήθεια τους σ’ ένα ένθερμο κοινό

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ

Καταξιωμένοι δημιουργοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι  από το χώρο του πολιτισμού, Ολυμπιονίκες, επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου    ανέδειξαν μέσα από τη δουλειά και την προσωπική διαδρομή τους, την Αλήθεια τους και ενέπνευσαν τους θεατές που συμμετείχαν στο «1ο Φεστιβάλ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ», το Σάββατο 11/11 στην Πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού κέντρου Ηρακλείου.

Το φεστιβάλ  ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, εξαιρετικές σκηνικές παρουσίες, εμπνευσμένες ομιλίες και με ένα ένθερμο κοινό,κάθε ηλικίας.

Η σύλληψη της ιδέας του Φεστιβάλ βασίστηκε στο έργο του Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ» (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ).

Ο συγγραφέας συνάντησε στη σκηνή στο πρώτο μέρος της βραδιάς:

  • την φιλόλογο και ερευνήτρια του έργου του Νίκου Καζαντζάκη Βούλα Βασιλειάδη
  • τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη.
Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης
Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρόνης Σαπουντζάκης εμφανίστηκε μέσα από ένα βίντεο μιας και για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης συζήτησε την Αλήθεια ως όρο και φαινόμενο με τον πολιτικό, επιστήμονα και συγγραφέα Κώστα Ζουράρι, κάτι που ήταν εκτός προγράμματος. Ο ίδιος αφιέρωσε την ολιγόλεπτη αυτή συμμετοχή του στον εκλιπόντα Γιώργο Γραμματικάκη, φυσικό, πανεπιστημιακό ομότιμο καθηγητή, πρώην πρύτανη, συγγραφέα και ευρωβουλευτή.

Αμέσως μετά το διάλειμμα, ο κύριος Σμυρνάκης, συνομίλησε με τον καθηγητή Σχεδιασμού Κοινωνικών Συστημάτων Δρ. Αλέξανδρο Χρηστάκη και την δημοσιογράφο και Επικοινωνιολόγο Κοινωνικού Σχεδιασμού Μαρία Κακουλάκη.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη και σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η ομιλία του Ολυμπιονίκη και Παρακινητή παιδιών και ενηλίκων Νίκου Κακλαμανάκη.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΗ8ΕΙΑΣΚοινό και θεατές απόλαυσαν τον Μουσικοσυνθέτη Σύγχρονης Τροπικής Μουσικής Ross Daly που έκλεισε καλλιτεχνικά τη βραδιά.

H εκδήλωση μεταδιδόταν με livestream στην πλατφόρμα του «Φεστιβάλ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ» και live στο facebook. Παρακολουθήστε μαγνητοσκοπημένο το 1ο Φεστιβάλ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ εδώ:

1o Φεστιβάλ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ (Video)

Το «1ο Φεστιβάλ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ», είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα για την υποστήριξη του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης. Βιβλία του κ. Σμυρνάκη και των συμμετεχόντων συγγραφέων διατέθηκαν από το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης καθώς και λοιπά προϊόντα για τη στήριξη του Παιδικού Χωριού από τα μέλη της κοινότητας των SOS Κρήτης.

‘’Οι διοργανωτές, επισημαίνεται-η ομάδα του IslandofMan Philosophy και η Enhance Digital Agency, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους καταξιωμένους δημιουργούς, καλλιτέχνες, ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, Ολυμπιονίκες, επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου, που ανέδειξαν μέσα από τη δουλειά και την προσωπική διαδρομή τους, την  Αλήθεια τους και ενέπνευσαν τους θεατές. Μάλιστα έχουν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κατάγονται από την Κρήτη ή ζουν και δημιουργούν στο νησί.

Η φιλόλογος και ερευνήτρια Βούλα Βασιλειάδη
Η φιλόλογος και ερευνήτρια Βούλα Βασιλειάδη

Η διάδραση τους με το κοινό και τα έντονα χειροκροτήματα ανέδειξαν την εξαιρετική επιδραστικότητα των ομιλιών και λοιπών δράσεων εκπληρώνοντας την προσδοκία των διοργανωτών να αποτελέσει το «1ο Φεστιβάλ ΑΛΗ8ΕΙΑΣ» μια πρόσκληση για ένα ταξίδι προς την προσωπική Αλήθεια του κάθε παριστάμενου.

Ευχαριστούμε θερμά τους:

Χρυσό Χορηγό: SCG – Super Creta Group

Επίσημο Αερομεταφορέα: Sky Express | Χορηγό Φιλοξενία: Ibis Styles Hotels’’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει