Γνωστός επιχειρηματίας στη Μεσαρά συνελήφθη για εκβίαση και τοκογλυφία

Πρόσωπο γνωστό για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και όχι μόνο στην περιοχή της Μεσαράς , είναι ο 40χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία χθες το πρωί με τις κατηγορίες της εκβίασης και της τοκογλυφίας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και Νόμου περί ντόπινγκ.
Ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε είναι ένας 53χρονος, κάτοικος της περιοχής, ενώ από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψαν πέντε ακόμα θύματα του.
Συγκεκριμένα είναι ένας 53χρονος, ο οποίος έκανε την καταγγελία στις Αρχές, ένας 57χρονος και ο 55χρονος αδερφός του. Επίσης στα θύματά του συγκαταλέγονται δύο Βούλγαροι 45 και 46 ετών, καθώς επίσης και ένας Έλληνας κάτοικο της περιοχής, 46 ετών.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 53χρονος, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε χρηματικό ποσό, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού.
Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, με επικείμενο κίνδυνο σώματος του παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή ανωτέρω δανείου καθώς και επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα βρέθηκαν στην επιχείρησή του
Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ
• πιστολι
• 14 φυσίγγια
• 424 Αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλεςς)
• 3 τετράδια με σημειώσεις
• σφραγίδα
• κινητό τηλέφωνο

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανωτέρω υπηρεσίας ,ο ημεδαπός κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 έως και 15-11-2023, προέβη σε έξι περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις τριάντα (30.000) χιλιάδες ευρώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει