Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Διοικήσεις από τη νέα χρονιά!

Τη νέα χρονιά θα οριστεί μετά από διαγωνισμό η νέα διοίκηση του Βενιζελείου και μέχρι τότε τα θέματα του νοσοκομείου θα συνεχίσει να τα “τρέχει” ο εκτελών χρέη διοικητή, διευθυντής του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου Ευθύμιος Καρακώστας. Αυτό είπε στην “Π” ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έρχεται σήμερα στο Ηράκλειο για να ανακοινώσει προσλήψεις στα νοσοκομεία.

“Κάνω αυτό που υποσχέθηκα, έρχομαι ξανά στην Κρήτη για τα νοσοκομεία του νησιού” σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι θα ανακοινώσει, όπως δεσμεύθηκε στην προηγούμενη επίσκεψή του πριν 1 μήνα στο Ηράκλειο, προσλήψεις γιατρών με διαδικασίες -εξπρές.

Στο ερώτημα γιατί δεν όρισε τελικά νέο διοικητή, όπως είχε πει, μετά την απομάκρυνση της προηγούμενης διοίκησης, ανέφερε ότι τελικά αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να τοποθετήσει διοικητή για ένα δίμηνο, αφού υπάρχει καλή συνεργασία με τον κ. Καρακώστα, μέχρι να οριστούν οι νέοι διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Θα βρίσκεται στο Βενιζέλειο, ενώ οι Σητειακοί θα κάνουν κατάληψη στο νοσοκομείο τους

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο Βενιζέλειο την ώρα που οι Σητειακοί θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο τους και όχι στη ΔΥΠΕ Κρήτης όπως είχαν προαναγγείλει.

Προσλήψεις και στο Λασίθι, όχι ενοποίηση νοσοκομείων

“Θα ανακοινώσω προσλήψεις και στο Λασίθι” σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Σητείας. Σε ερώτηση της “Π” αν στην φάση αυτή υπάρχει προγραμματισμός για ενοποίηση των νοσοκομείων, απάντησε αρνητικά. “Τώρα μας ενδιαφέρει να έρθουν γιατροί να δουλέψουν στα νοσοκομεία της Σητείας, της Ιεράπετρας, του Αγίου Νικολάου κ.ά.”.

Σε συνέντευξή του στην “Π” στις αρχές Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι “αν χρειαστεί θα είμαι κάθε μέρα στο Βενιζέλειο για να πετύχουμε ακριβώς αυτό που δικαιούνται οι άνθρωποι στην Κρήτη, να φτιάξουμε ξανά ένα πολύ καλό νοσοκομείο”.

Στην προηγούμενη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, πριν 1 μήνα, είχε ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία του κόσμου με τα χειρουργεία και λίγες ημέρες αργότερα, όπως δεσμεύθηκε, το Βενιζέλειο, που είχε μείνει με 1-2 χειρουργικές αίθουσες την ημέρα, άρχισε τη συνεργασία με 15 ιδιώτες αναισθησιολόγους του Ηρακλείου και οι χειρουργικές αίθουσες αυξήθηκαν στις 4.

Τα χειρουργεία ξεμπλόκαραν για ένα τρίμηνο, γιατί αυτό είναι το διάστημα της συνεργασίας των ιδιωτών αναισθησιολόγων και κανείς δεν γνωρίζει αν οι γιατροί θα ανταποκριθούν στις νέες προκηρύξεις θέσεων και με τι κίνητρα θα επιλέξουν να εργαστούν στο νοσοκομείο όπως και στα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα λόγω υποστελέχωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει