ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Δεν θέλουν τις αυξήσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς τη σημερινή δημοτική αρχή όσο και σε όποιον άλλο έχει την πρόθεση να φορτώσει νέα βάρη στον Ηρακλειώτη, ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν ήδη φορολογηθεί μια και δυο φορές και δεν υπάρχει περιθώριο και για επόμενη, στέλνουν  με κοινή ανακοίνωση τους η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Γάλακτος και Τροφίμων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «η  προκλητική και απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποτελεί το αποκορύφωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Από την μία θέλει να επιβάλει νέα χαράτσια στον Ηρακλειώτη και από την άλλη δεν επέτρεψε να μιλήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της πόλης μας, δηλαδή εκείνων που θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα αυξημένα τέλη.

Φαίνεται πως το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ενδιαφέρεται για την άποψη και τα αιτήματα των εργαζομένων της πόλης μας. Γι’ αυτό μια ώρα αφού διεξαγόταν συζήτηση για το θέμα και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, την διέκοψε αποσύροντας το όπως όπως.  Ξεκαθαρίζουμε τόσο στη σημερινή δημοτική αρχή όσο και σε όποιον άλλο έχει την πρόθεση να φορτώσει νέα βάρη στον Ηρακλειώτη. Οι άνθρωποι του μεροκάματου που κατοικούμε και εργαζόμαστε στο Δήμο Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε ήδη φορολογηθεί μια και δυο φορές. Δεν έχουμε να πληρώσουμε για μια ακόμα φορά! Θα είμαστε απέναντι σε όποιον και με όποιο τρόπο φέρει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση των δημοτικών τελών.

Δεν θα επιτρέψουμε να φορτώσουν στον Ηρακλειώτη την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Για την κατάσταση αυτή , να κοιταχτούν στον καθρέφτη, όλοι όσοι, μαζί με την κυβέρνηση, υπερασπίζονται τη λογική της «ανταποδοτικότητας», αποδέχονται τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους και τα επιπλέον χαράτσια σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες.

Διεκδικούμε:

– Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε με τη σημερινή είτε με τη νέα του σύνθεση, για αύξηση των δημοτικών τελών.

-Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ΑμΕΑ, ανέργων, πολύτεκνων τρίτεκνων, μονογονεϊκών και ευπαθών οικογενειών.

-Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει