Ένα βραβευμένο «Πρόστιμο» στη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Με μια βραβευμένη ελληνική ταινία συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ, στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX, προβάλλεται το γκανγκστερικό δράμα “Πρόστιμο”, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη  Φωκίωνα Μπόγρη. Είναι παραγωγής 2020, διάρκειας 101’  και πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Αγγελος Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Ομηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης.

Με σενάριο εμπνευσμένο από μια πραγματική γνωριμία του σκηνοθέτη, το ‘Πρόστιμο’ πείθει για την αλήθεια των χαρακτήρων και περιγράφει την φτηνή, εθνική μας πραγματικότητα με ρεαλισμό και αληθοφάνεια.

Ενσωματώνει αποτελεσματικά τα κλισέ του γκανγκστερικού δράματος στην ελληνική καθημερινότητα, ζωντανεύει χώρους, ανθρώπους και συμπεριφορές του αστικού περιθωρίου, χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνικά σαρδόνιο χιούμορ και φυσική γλώσσα, για να πλάσει μια άρτια νοηματικά, σεναριακά και σκηνοθετικά συναρπαστική ταινία για την ενηλικίωση.

Συνομιλώντας ως ένα αρχικό σημείο με το σινεμά του Γιάννη Οικονομίδη, ο Φωκίωνας Μπόγρης αναπτύσσει την ιστορία του ακολουθώντας ένα διακριτό, προσωπικό μονοπάτι και υπογράφει ένα από τα καλύτερα δείγματα σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με νουάρ αναφορές αλλά και αξιοθαύμαστο ρεαλισμό.

Η ταινία είναι κατάλληλη άνω των 18 ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει