«Παναγιώτης Μουλλάς: τα πολλά της ζωής του ταξίδια»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

Εκδήλωση, με τίτλο «Παναγιώτης Μουλλάς: τα πολλά της ζωής του ταξίδια», οργανώνει  ο «Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακών Συναντήσεων  του, για να τιμήσει τη μνήμη των ιδρυτών του Ομίλου που έχουν φύγει από τη ζωή.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/92010426320?pwd=SHMrcW45N3F6ajAxQ2I0WjF1bmF0Zz09

Meeting ID: 920 1042 6320

Passcode: 949428

Την επιμέλεια και τον συντονισμό έχουν η Μαίρη Μικέ, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και η Βενετία Αποστολίδου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους ο Αλέξης Πολίτης, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,˙η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ,˙η Μαριλίζα Μητσού, ομότιμη Διευθύντρια Σπουδών στη École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι,˙η Λίζυ Τσιριμώκου, ομότιμη καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του ΑΠΘ,˙η Βασιλική Κοντογιάννη, ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης˙ο Παντελής Βουτουρής, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου˙ η Αλεξάνδρα Σαμουήλ, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου‧ η Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Μιχ. Γ. Μπακογιάννης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το φιλμ (σκηνοθεσία:Πωλ Λεκά και Γιάννης Τσιώμης), με τίτλο «Εικόνες από τη ζωή του Παν. Μουλλά».

Ο Παναγιώτης Μουλλάς (1935-2010) γεννήθηκε στο Κιλκίς. Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα (1961-1966) και έζησε για πολλά χρόνια στο Παρίσι (1966-1977), όπου δίδαξε νεοελληνικά στο Παν/μιο της Nanterre και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης. Το 1977 εξελέγη καθηγητής της νεοελληνικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και έκτοτε έζησε και δίδαξε στη Θεσσαλονίκη.

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, σε ηλικία 75 ετών, καταλείποντας πίσω του πλούσιο φιλολογικό έργο.

Το υλικό της αφιερωματικής εκδήλωσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει