ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: Ξεκίνησαν οι βαριές εργασίες στο κτήριο

Άρχισαν από το Σάββατο το απόγευμα, οι βαριές εργασίες στο χώρο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου στο Ηράκλειο, που πρόκειται να φιλοξενήσει υπηρεσίες και δραστηριότητες του Ιδρύματος Τεχνολογίας κι Έρευνας.

Μετά την επέτειο εορτασμού του Αγίου Μηνά και την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στο κέντρο της πόλης, δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογία για να τοποθετηθούν τα μεταλλικά παραπετάσματα περιμετρικά του κτιρίου και να εκκινήσουν μέσα όλες οι προβλεπόμενες εργασίες. Αναφέρεται ότι οι οδηγίες της Αρχαιολογίας ήταν τόσο αυστηρές, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τον κοινό νου, αφού οι αρμόδιοι ελεγκτές της αρχαιολογίας ζητούνταν να τοποθετηθούν παραπετάσματα με τρόπο ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή επαφή με το κτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, τα εξειδικευμένα συνεργεία με τα οποία συνεργάζεται το Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας προχώρησαν στον αποκλεισμό του κτιρίου περιμετρικά, με σκοπό να αρχίσει ο κύριος όγκος των εργασιών, σε ένα κτήριο που τη δεδομένη στιγμή εσωτερικά είναι εντελώς κενό.

Στόχος είναι το κτήριο να παραδοθεί ως το τέλος του έτους προκειμένου μέρος του εορτασμού για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Τεχνολογίας κι Έρευνας να γιορταστούν στο ιστορικό κτήριο στην καρδιά της πόλης.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως πρώτη είχε γράψει η «Π», στο συγκεκριμένο χώρο, θα  στεγαστεί έκθεση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, θα παρουσιάζονται επιτεύγματα έρευνας και τεχνολογίας καθώς και άλλες δραστηριότητες του ΙΤΕ και των Ινστιτούτων του.

Το κτήριο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Ζωγράφου και είναι ένα από τα 82 κτήρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα νεότερα μνημεία της πόλης του Ηρακλείου από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων. Η διάρθρωση της πρόσοψης έχει γίνει με αυστηρούς άξονες συμμετρίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει