“Να σταματήσει τώρα ο διασυρμός του Βενιζελείου”!

Ο Γρηγόρης Πασπάτης και οι...απαράδεκτες σκέψεις

 

Να σταματήσει τώρα η απαξίωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου ζητά ο γνωστός γιατρός και διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Γρηγόρης Πασπάτης που θεωρεί απαράδεκτη και μόνο τη σκέψη να μείνει μόνο το ΠΑΓΝΗ ως νοσοκομείο του Ηρακλείου!

Και παραθέτει στοιχεία εντυπωσιακά από την κλινική του!

«Μερικά στοιχεία για να καταλαβαινόμαστε…

Τον περασμένο μήνα τον Οκτώβριο, ένα πολύ “δύσκολο” μήνα για το ίδρυμα που εργάζομαι, στη γαστρεντερολογική κλινική έγιναν οι παρακάτω ιατρικές πράξεις:

  1. Κολονοσκόπησεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 553
  2. Γαστροσκοπήσεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 285
  3. ERCP:41
  4. Ενδοσκοπικοί υπέρηχοι: 19
  5. Ενδοσκοπικές κάψουλες: 7
  6. Εγχύσεις βιολογικών παραγόντων σε φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου: 111
  7. 55 νοσηλείες στην κλινική σύνθετων περιστατικών

Το 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε σύνθετες ενδοσκοπικές παρεμβάσεις προέρχονται από μέρη εκτός του νομού Ηρακλείου. Δεν αναφέρονται τα δεδομένα των εξωτερικών ιατρείων γενικών και ειδικών.

Γιατί τα αναφέρω τα παραπάνω; Για να δείξω ότι για να συνεχισθεί το έργο αυτό χρειάζεται η ενίσχυση σε ποιοτικά αναβαθμισμένο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα τμήματα στο νοσοκομείο με παρόμοιο έργο και να θυμόμαστε πάντα ότι η μάχιμη ιατρική είναι αξιωματικά team job.

ΥΓ: Δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλεως του Ηρακλείου, σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης απάδουν της σοβαρότητας. Ο διασυρμός του Βενιζελείου νοσοκομείου πρέπει άμεσα και πειστικά να σταματήσει γιατί απλά δεν του πρέπει…”

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει