Μυρίζει … διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ – Ηχηρές αποχωρήσεις και κόντρες μέχρις εσχάτων στην Κεντρική Επιτροπή

Σε καμία περίπτωση η τελικά έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής δεν υποδηλώνει τα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη από την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη είχε διαφανεί πως το κλίμα θα είναι πολωτικό, αφού οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα και ο πρόεδρος δεν άφησε κανένα περιθώριο ηρεμίας.

Κάτω από ένα κλίμα αμφισβήτησης και διαμάχης, η «ομπρέλα» αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αρκετά στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και τους Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη και Πέρκα. Με αιχμές για «ακέφαλο κόμμα» αποχώρησε και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Σκληρή κριτική με αιχμές περί «κομματίλας» και «πέμπτης φάλαγγας» άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ωστόσο μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα, παραμένουν στο κόμμα, προφανώς μέχρι να … φύγουν.

Διχασμένη βγαίνει και η Κρήτη μέσα από την όλη διαδικασία, με τους εν ενεργεία βουλευτές και βασικά στελέχη να στηρίζουν Κασσελάκη, αλλά παλαιότερα στελέχη, μεταξύ των οποίων Ξανθός, Σταθάκης και Μιχελογιαννάκης, να έχουν απομακρυνθεί ήδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει