Τραγωδία στο Μάλεμε με δύο νεκρούς

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Στα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους που έπεσε ανοικτά του Μάλεμε χθες παρασύροντας στο θάνατο τους δύο επιβαίνοντες του θα διερευνήσει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός σε Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ και Αστυνομία μόλις δόθηκε σήμα για την πτώση του μικρού αεροσκάφους, το οποίο ξεκίνησε από την Κωπαΐδα με προορισμό τα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άτυχοι άνδρες ηλικίας περίπου 60 ετών, σύμφωνα με τις μέχρι χθες αναφορές, σκόπευαν να έρθουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά προκειμένου να συμμετάσχουν σε επίδειξη που διοργανωνε η Αερολέσχη Χανίων το Σαββατο και την Κυριακή. Νεκροί είναι οι Θεόδωρος Π. και Κώστας Κ. οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αρκετά έμπειροι.

Το μικρό αεροπλάνο της Αερολέσχης Δυτικής Αττικής, βρέθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή και μάλιστα οι ιδιώτες δύτες που βούτηξαν τους εντόπισαν μέσα στην καμπίνα και τους ανέσυραν για να τους παραλάβει το ασθενοφόρο, το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο χειριστής του αεροπλάνου δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος από τους – δύο ήταν έκανε μία στροφή πάνω από το Κολυμπάρι. Άγνωστο γιατί κι ενώ βρισκοταν σε κοντινή απόσταση από την ακτή, το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Τραγωδία στο Μάλεμε με δύο νεκρούς“Γύρω στις 6 καθώς περπατούσα με τη γυναίκα μου, άκουσα έντονο θόρυβο από τον κινητήρα του αεροσκάφους. Γύρισα και κοίταξα προς τη θάλασσα και το είδα να χάνει ύψος και να πέφτει. Ειδοποίησα αμέσως την Πυροσβεστική”, αναφέρει στο PARAKRITIKA.GR ο άνθρωπος που είδε το αεροπλάνο να χάνεται στη θάλασσα.

Στην περιοχή βρέθηκαν και παραπλέοντα σκάφη που συνέδραμαν στην επιχείρηση, ανάμεσα τους και τα δύο από τα τρία κρουαζιερόπλοια που έδεσαν χθες  στα Χανιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει