Το μοιραίο λάθος των ληστών στη μονοκατοικία του γνωστού ξενοδόχου

25 έτη κάθειρξη σε 42χρονο που τον «έκαψε» το αποτσίγαρο

Το τσιγάρο δεν βλάπτει μόνο την υγεία αλλά και την …ελευθερία. Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση,  καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης 42χρονος Βούλγαρος ως ένας από τους τέσσερις δράστες που τον Σεπτέμβριο του 2022 εισέβαλαν στη  μονοκατοικία του γνωστού ξενοδόχου και πρώην δημάρχου Μαλίων, Νικηφόρου Λαμπρινού, στην περιοχή της Σταλίδας.

Το όλο σκηνικό ήταν τρομακτικό για την τριμελή οικογένεια, τους γονείς και την κόρη τους, που κατάφεραν ωστόσο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Οι ληστές φίμωσαν και έδεσαν και τους τρεις.

Το DNA του 42χρονου βρέθηκε σε ένα αποτσίγαρο σε χωράφι, στην πίσω πλευρά της μονοκατοικίας. Εκεί βρέθηκαν συνολικά 14 αποτσίγαρα που ήταν «φρέσκα» και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σε ένα απ’ αυτά ανιχνεύθηκε το γενετικό υλικό του κατηγορούμενου, ο οποίος συνελήφθη αρκετούς μήνες μετά, όταν πια βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ο ύποπτος είχε ποινικό παρελθόν και έτσι κατέστη εφικτή η ταυτοποίησή του.  Το εύρημα αυτό ήρθε και έδεσε με το βιντεοληπτικό υλικό που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί της Χερσονήσου τη νύχτα της ληστείας.

Κάμερα ασφαλείας στη Σταλίδα είχε καταγράψει την παρουσία ενός μικρού επιβατηγού στην περιοχή, περίπου δέκα λεπτά μετά τη ληστεία που είχε σημειωθεί στις 4 τα ξημερώματα. Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα αυτό ανήκει στον 42χρονο Βούλγαρο, ο οποίος τέθηκε στο «κάδρο». Όταν πλέον εστάλησαν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αστυνομικοί της Χερσονήσου προχώρησαν στην σύλληψή του.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πλήρως αρνητικός από την αρχή μέχρι το τέλος, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν καν στην περιοχή της Σταλίδας τη μοιραία νύχτα. Όσο για το επίμαχο αποτσίγαρο, υποστήριξε ότι λόγω της εργασίας του  επισκεπτόταν τακτικά την περιοχή και είναι πιθανόν με κάποιο τρόπο να μεταφέρθηκε εκεί το αποτσίγαρό του.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο, τον καταδίκασε και τον έστειλε πίσω στη φυλακή.

Οι αστυνομικοί κατά την εξερεύνηση του περιβάλλοντος χώρου εντόπισαν πατημασιές, τις οποίες ακολούθησαν και έτσι έπεσαν πάνω στα αποτσίγαρα, τα οποία θεώρησαν ότι ήταν πολύ πιθανόν να ανήκουν στους δράστες. Οι αστυνομικοί εκτίμησαν ότι είχαν κρυφτεί εκεί, περιμένοντας να κλείσει το φως στο υπνοδωμάτιο της κόρης της οικογένειας.

Και όσο περίμεναν, κάπνιζαν. Και αυτό τελικά αποδείχτηκε ολέθριο σφάλμα για τον 42χρονο. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για κάθε μέλος της οικογένειας, τους γονείς δηλαδή και την κόρη, και κατά συγχώνευση επιβλήθηκαν τα 25 έτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει