Γιατί δεν θα έρθει η Ομάδα Ζευς στο Ηράκλειο – Όλο το παρασκήνιο

Δεν θα έρθει τελικά το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F – 16 της Ομάδας «Ζευς» για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά.

Παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις 10 Οκτωβρίου από την Περιφέρεια Κρήτης, το αίτημα είχε απορριφθεί χωρίς κάποια επίσημη αιτιολογία ήδη από τις 30 Οκτωβρίου.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και μετά την απόρριψη του αιτήματος έγιναν αρκετές προσπάθειες για να φιλοξενήσει το Ηράκλειο την επίδειξη του Μαχητικού Αεροσκάφους, με την ομάδα «Ζευς» να δηλώνει ετοιμοπόλεμη στο να υποστηρίξει την οποιαδήποτε εκδήλωση ακόμα και με ενημέρωση της τελευταίας στιγμής.

Οι εξελίξεις έδειχναν πως τελικά θα δίνονταν η σχετική άδεια, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ώρα της έγκρισης. Τελικά, λίγο μετά τις 4.00 το μεσημέρι, υπήρξε και επίσημη ενημέρωση, πως όλα τα αιτήματα είναι απορριπτικά και το αεροσκάφος δεν θα πραγματοποιήσει επίδειξη στο Ηράκλειο.

Τονίζεται ότι, η τελευταία φορά που ήρθε το αεροσκάφος στο Ηράκλειο ήταν στις 11 Νοεμβρίου το 2019 για την επέτειο εορτασμού του Αγίου Μηνά. Από τις αρχές του 2020 ωστόσο κι έπειτα η αρμοδιότητα για τις επιδείξεις του αεροσκάφους πέρασαν από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι έκτοτε όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί για επίδειξη στο Ηράκλειο είναι αρνητικά.

Κι όλα αυτά συνέβησαν ενώ, το Ιταλικό Ακροβατικό Σμήνος που είχε σταθμεύσει στο Ηράκλειο στη διάρκεια του ταξιδιού του προς Ντουμπάι, δέχθηκε να πραγματοποιήσει διέλευση Low Pass προς τιμήν του προστάτη Αγίου του Ηρακλείου, αν και δεν προβλέπονταν στο πρόγραμμα τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει