Πρώτη δικαίωση της Μονής Οδηγητρίας

Το Ειρηνοδικείο Μοιρών ζητά από τους καταπατητές να παραδώσουν τις εκτάσεις στο μοναστήρι

Δικαιώνει τη Μονή Οδηγητρίας στην αντιδικία με κτηνοτρόφους η απόφαση της πρώτης από τις πέντε συνολικά αγωγές που έχουν ασκηθεί για την έξωση συγκεκριμένων οικογενειών από μοναστηριακές εκτάσεις. Η απόφαση αυτή τάσσεται υπέρ της Μονής και είναι προσωρινά εκτελεστή.

«Είναι μία δικαίωση αυτή η απόφαση για την κατάφωρη αδικία που υφίσταται η Μονή» σχολίασε ο ηγούμενος, αρχιμανδρίτης Παρθένιος.

Η «Π» έχει αναφερθεί εκτενώς στην συγκεκριμένη υπόθεση, με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων να έχουν προχωρήσει ακόμα και σε δημόσια διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ζητώντας την παρέμβαση τόσο του επικεφαλής της Εκκλησίας της Κρήτης όσο και του περιφερειάρχη με αίτημα  να «παγώσει» η διαδικασία έξωσης. Ζητούν ακόμα να συνυπάρξουν με τους μελλοντικούς επενδυτές των εκτάσεων.

Ο ηγούμενος, Παρθένιος Βουλγαράκης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ιστορικής Μονής πριν από δεκαετίες, παραλαμβάνοντας ουσιαστικά ένα… ερείπιο, μιλώντας στην «Π» δεν είχε κρύψει  την πικρία του για τα όσα προσάπτουν στη Μονή, παρουσιάζοντας την τοπική εκκλησία ως «ανάλγητη και σκληρή» που δήθεν προκρίνει, όπως λέει,  τις επενδύσεις σε βάρος των οικογενειών  των κτηνοτρόφων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει