ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Εθελοντική εργασία στο καταφύγιο του Πρίνου και καθαρισμός στο Φαράγγι της Ρόζας

Διήμερο εθελοντικής εργασίας οργανώνει Ο ΕΟΣ Ηρακλείου, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Ειδικότερα ο Σύλλογος ζητά από τα μέλη και τους φίλους του να  εγγραφούν εθελοντικά στη λίστα και να συμμετάσχουν ενεργά στις απαραίτητες εργασίες ώστε το καταφύγιο  του Πρίνου να είναι έτοιμο να δεχτεί επισκέπτες στη διάρκεια του χειμώνα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταφορές προμηθειών, κοπή και μεταφορά ξύλων και καθαριότητα.

Η μετάβαση και επιστροφή θα γίνει με Ι.Χ. ως τη Μονή Γοργολαΐνι και από εκεί με αγροτικά ως τον Ξηρόκαμπο.

Στους εθελοντές ο Σύλλογος προσφέρει γεύματα και ύπνο δωρεάν.

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Ώρα συνάντηση στο Γοργολαΐνι: 08:30.

Επίσης την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 οργανώνει  canyoning στο Φαράγγι της Ρόζας για τους απόφοιτους σχολής κατάβασης φαραγγιών.

Μια φορά το χρόνο εθελοντές του ΕΟΣ Ηρακλείου, αλλά και εθελοντές από άλλους Συλλόγους, πραγματοποιούν καθαρισμό σε ένα φαράγγι ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας φύση. Μια κίνηση που, εκτός από ουσιαστική, στόχο έχει και την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της διάδρασης της τοπικής κοινότητας με το φυσικό τοπίο.

Επίδειξη τεχνικών: 15 λεπτά – Περπάτημα προς την είσοδο: 20 λεπτά – Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες – Αριθμός καταβάσεων: 6 – Μέγιστη κατάβαση: 12μ – Μήκος διαδρομής: 1χλμ.

Αρχηγός: Μάνος Πετράκης  •  Ώρες κατάβασης: 4  •  Β.Δ.: 1+

Ώρα αναχώρησης: 08:00 από τον Κρητικό Φούρνο στην Κνωσού με Ι.Χ.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Πέμπτη, 20.00 – 22.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810227609.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει