ΣΚΑΚΙ: Πρωταθλητές Κρήτης οι μικροί του ΟΦΗ

Πρωταθλητές Κρήτης στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων αναδείχθηκαν οι σκακιστές του ΟΦΗ, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Στο Final-4 του διασυλλογικού πρωταθλήματος, που έγινε στο ξενοδοχείο Vanisko στην Αμμουδάρα, οι νεαροί σκακιστές του ΟΦΗ (10-16 ετών), κατάφεραν το απόλυτο και με έξι νίκες σε έξι αγώνες, στέφθηκαν πρωταθλητές Κρήτης.

Ταυτόχρονα, κέρδισαν την πρόκριση για την τελική φάση του 15ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Καβάλα από 14-17 Δεκεμβρίου.

Η επιτυχία σκόρπισε χαμόγελα στο σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ, το οποίο συμμετέχει σταθερά στην Α’ Εθνική, αλλά γίνεται και σοβαρή δουλειά στις υποδομές του συλλόγου.

Το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος διεξήχθη σε δυο ομίλους, Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης και ακολούθησε το final-4 με τις δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Ο ΟΦΗ έκανε 4/4 στην Ανατολική Κρήτη και προκρίθηκε μαζί με το «Ηράκλειο» ΟΑΑ στο final-4. Στη Δυτική Κρήτη πέρασαν η Σ.Α.Χανίων και ο ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου.

Τα αποτελέσματα:

ΟΦΗ- Σ.Α.Γαζίου         5.5-0.5

Ο.Α.Α.Η – Ο.Φ.Η.               1-5

Ο.Φ.Η – Λέων Κάντια      6-0

Σ.Ο.Η – Ο.Φ.Η.                 0-6

Στο final-4, η ομάδα του ΟΦΗ κέρδισε στον ημιτελικό την ομάδα του Ρεθύμνου με 5.5-0.5 και στον τελικό την ομάδα των Χανίων με 6-0.

Τα παιδιά του ΟΦΗ συγκέντρωσαν 34 πόντους σε 36 παρτίδες έχοντας 33 νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Σημαντικός συντελεστής στην επιτυχία των παιδιών είναι ο προπονητής της σκακιστικής ομάδας του ΟΦΗ, Παναγιώτης Χριστοδούλου (FM).

Τα παιδιά του ΟΦΗ που αγωνίστηκαν ήταν τα εξής: Νίκος Καζάκος (Α16), Δημήτρης Σακλαμπανάκης (Α16), Γιώργος Τερζάκης (Α14), Γιάννης Καρτσάκης (Α12), Άλεξ Ρακιτζής (Α10), Γρηγόρης Ταμιωλάκης (Α10), Κωνσταντίνος Ζάχος (A10), Ασημένια Τσαπάκη (Κ16), Βίβιαν Κοντογιάννη (Κ12), Σοφία Ρεμεδιάκη (Κ12).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, συγχαίρει το σκακιστικό τμήμα και όλους τους συντελεστές και εύχεται στα παιδιά καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει