Μόνο θλίψη για τις απώλειες

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε χθες  ότι 10.328 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από τον πόλεμο, που εισήλθε χθες στον δεύτερο μήνα του, είχε περάσει τη Δευτέρα, το όριο των 10.000 θανάτων, στην τεράστια πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, 4.237 ήταν παιδιά και 2.741 γυναίκες, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως σχεδόν 26.000 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Σέ ό,τι αφορά την ισραηλινή πλευρά, οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι –κυρίως άμαχοι– την ημέρα της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Στο πλαίσιο της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης στον παλαιστινιακό θύλακα, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, άρχισε χθες πενθήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή για να συζητήσει με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την κοινωνία των πολιτών σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα καθώς κλιμακώνεται η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Υστερα από τη νύχτα των πιο σφοδρών, μέχρι στιγμής, βομβαρδισμών του Ισραήλ, οι χερσαίες δυνάμεις του υποστηρίζουν ότι έχουν ολοκληρώσει την περικύκλωση του βόρειου τμήματος της Γάζας και ετοιμάζονται για μια πλήρους ισχύος επιδρομή προς το κέντρο της ομώνυμης πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει