Το ΙΤΕ Κορυφαίο Ερευνητικό Κέντρο για το 2023

«Κορυφαίο Πανεπιστήμιο – Ερευνητικό Κέντρο-Ίδρυμα»  της χώρας αναδείχθηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στα Healthcare Business Awards 2023, τα βραβεία-θεσμό που επιβραβεύουν την Αριστεία, την Καινοτομία, την Υγεία, τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και τις Επενδύσεις.

Ειδικότερα το Ινστιτούτο Πληροφορικής, έλαβε μεγάλες διακρίσεις  κατά την   τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιή-

θηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συμμετείχαν  σημαντικοί  εκπρόσωποι  του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, και περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι  της φαρμακευτικής αγοράς, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

Το ΙΤΕ Κορυφαίο Ερευνητικό Κέντρο για το 2023Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας απέσπασαν συνολικά πέντε Βραβεία:

– Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Πληροφοριακό Σύστημα Νοσοκομείων (ΗΙS)» έλαβε το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας για το πακέτο λογισμικού Integrated Care Solutions: Αυτοματοποίηση μαζικών χρεώσεων χρόνιων ασθενών για υποβολές απαιτήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία στα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αττικής Δαφνί και Δρομοκαΐτειο

– Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ερευνητικά Κέντρα» και Platinum Βραβείο στην κατηγορία «Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα / Νοσοκομεία & Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες»  έλαβε το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής (CBML) για το πρόγραμμα  Εξατομικευμένη ανάλυση κινδύνου με χρήση μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της ψυχολογικής ανθεκτικότητας των γυναικών που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

– Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Ερευνητικά Κέντρα» έλαβε η Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης (HMIU)

– Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία» έλαβε το Ινστιτούτο Πληροφορικής για το πρόγραμμα Ενοποίηση οικοσυστημάτων για την δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς 4- αστέρων της Περιφέρειας Κρήτης για την ενεργό και υγιή γήρανση.

Στη βραδιά της απονομής παραβρέθηκαν από το Ινστιτούτο Πληροφορικής οι κ.κ. Δημήτριος Κατεχάκης, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ-ΙΠ, η  δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια, ΙΤΕ-ΙΠ, συντονίστρια Κέντρου Αναφοράς οικοσυστήματος Περιφέρειας Κρήτης για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, ο δρ. Γεώργιος Παπαδάκης, κύριος ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης (HMIU), ΙΤΕ-ΙΠ, ο δρ. Γεώργιος Μανίκης, Συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής (CBML), ο κύριος Νικόλαος Σταθιάκης, υπεύθυνος Ασφάλειας και Ποιότητας Πληροφοριών  ΙΤΕ-ΙΠ, η κυρία Μαρία Μαρή, υπεύθυνη Τμήματος Τεχνικής Ομάδας Υποστήριξης ΙΤΕ-ΙΠ και τα μέλη της ομάδας της, κυρία Ευγενία Ζάλη και κύριος Ηλίας Παναγόπουλος, οι οποίοι παρέλαβαν τα βραβεία τους, ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης έδωσαν το “παρών” στην απονομή των βραβείων ο δρ. Αντώνιος Παπαδάκης, υγιεινολόγος, επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και ο κύριος Νεκτάριος Παπαβασιλείου, διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Με την παρουσία του τίμησε τη βραδιά της απονομής και ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, κύριος Γεώργιος Πιτσούλης.

Το ΙΤΕ Κορυφαίο Ερευνητικό Κέντρο για το 2023Κατά την παραλαβή του βραβείου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ως κορυφαίο Ερευνητικό Κέντρο,  ο κ. Κατεχάκης, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δήλωσε: «Οι βραβεύσεις του ΙΤΕ σχετίζονται με κάποια μόνο από τα επιτεύγματα που το Ινστιτούτο Πληροφορικής υλοποίησε τους προηγούμενους 12 μήνες αλλά και με συνεργασίες που παρήγαγαν σημαντικό αντίκτυπο σε συνεργαζόμενους με αυτό φορείς όπως τα ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, η Παγκρήτια Ένωση Υγείας αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και η 7η ΥΠε, κλινικά κέντρα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε υπερήφανοι για τους συνεργάτες μας, αλλά και για τη δυναμική που έχει αποκτήσει το οικοσύστημα καινοτομίας για την υγεία στη χώρα μας.» ενώ έκανε επίσης ειδική αναφορά στον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας της χώρας μας με τη διακριτική ονομασία smartHEALTH που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από 01.01.2023 υπό το συντονισμό του ΙΤΕ-ΙΠ.

Σχετικά με τη μεγάλη αυτή διάκριση, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, κος Δημήτριος Πλεξουσάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις διακρίσεις που απέσπασε και τη φετινή χρονιά το Ινστιτούτο Πληροφορικής στον επιστημονικό και τεχνολογικό χώρο της ψηφιακής υγείας. Στόχος μας είναι να διεξάγουμε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα με κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς και να μετουσιώνουμε τα ώριμα ερευνητικά αποτελέσματα σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει