Τίμησαν έναν άξιο δικαστή

Ήταν επόμενο να τιμηθεί ένας αξιόλογος δικαστής. Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου πραγματοποίησε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ιωάννη Σαρμά με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην αφυπηρέτηση του Ιωάννη Σαρμά και στο έργο του από τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ότι επρόκειτο για μία από τις κορυφαίες προεδρίες στην ιστορία των ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας, από έναν επιφανή νομικό και μεταρρυθμιστή, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία και στις μελλοντικές ενασχολήσεις του.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Σαρμάς ευχαρίστησε, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, την κυβέρνηση, την αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση, την πανεπιστημιακή κοινότητα και, ιδιαιτέρως, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τον υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Γεραπετρίτη, υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Επικρατείας στην προηγούμενη κυβέρνηση, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα όπως και τον πρώην υπουργό Εργασίας Γεώργιο Κατρούγκαλο, οι οποίοι υποστήριξαν, ο καθένας από τη θέση του, τις σημαντικές νομοθετικές τομές που πρότεινε το Ελεγκτικό Συνέδριο και υιοθετήθηκαν από τη Βουλή με ευρείες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

 

Ποιοι χαιρέτισαν στην εκδήλωση

…Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντίνος Εφεντάκης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημήτριος Τσακανίκας. Στις σύντομες ομιλίες τους, ο μεν πρώτος εξήρε την προσωπικότητα, τις εξαιρετικές αρετές και την εργώδη προσπάθεια του απερχόμενου προέδρου, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη βαθειά από μέρους του κατανόηση κάθε λειτουργίας, δικαιοδοτικής και ελεγκτικής, του δικαστηρίου, και την επιδίωξη ευρύτατων συναινέσεων στο εσωτερικό του, μετεξέλιξαν το Ελεγκτικό Συνέδριο σε ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά στην Ευρώπη.

Ο δε δεύτερος αναφέρθηκε στο τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 4ετούς προεδρίας του, το οποίο αναμόρφωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο σε ένα σύγχρονο, επιδραστικό, με κύρος και θεσμική βαρύτητα, Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο και ελεγκτικό θεσμό.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης απένειμε στον πρόεδρο Ιωάννη Σαρμά αναμνηστική πλακέτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει