Συσκότιση σε χωριό από άσκοπους πυροβολισμούς

…που έφεραν στο φως μια παλιά ιστορία με παιδί που τραυματίστηκε σε βάπτιση από εξοστρακισμό σφαίρας!

Σε χωριό της Κρήτης, προσφάτως, οι άσκοποι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να βυθιστούν όλα τα νοικοκυριά στο σκοτάδι, αφού οι σφαίρες καρφώθηκαν στους στύλους της ΔΕΗ, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα. Λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση όπου υπήρξε καταιγισμός σφαιρών  αστυνομικοί πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο. Από την έρευνα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαν, πληροφορήθηκαν όμως και ένα απίστευτο περιστατικό που το γνωρίζουν  μονάχα  οι παλαιότεροι κάτοικοί του.

Πριν από αρκετά χρόνια σε μία άλλη κοινωνική εκδήλωση, συγκεκριμένα σε βαφτίσια ενός παιδιού, οι συγγενείς είχαν ζητήσει από τον  ιερέα να παίξει τις καμπάνες την ώρα της βάφτισης, όπως είπαν κάτοικοι του χωριού. Ήταν ημέρα εορτασμού ενός Αγίου που ο εορτασμός του είναι διαδεδομένος σε πολλές περιοχές του νησιού, όχι όμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη διάρκεια της πρόσφατης αυτοψίας που έκαναν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ  ανάμεσα στο να μαζεύουν κάλυκες και να βλέπουν την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού που διεκόπη λόγω των πυροβολισμών, αστυνομικοί άκουγαν την ιστορία εκείνης της ημέρας, πριν αρκετά χρόνια. Όταν οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν, ο ήχος από το καμπαναριό καλύφθηκε από το θόρυβο που κάνουν τα όπλα και οι μπαλωθιές. Μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε ένα παιδί. Τα σημάδια βέβαια είναι ακόμα ορατά, που το παιδί αυτό έγινε άντρας.

Οι κάτοικοι του χωριού βλέποντας την αστυνομία και όταν έμαθαν για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί, θέλησαν να πουν αυτή την ιστορία, η οποία συνέπεσε χρονικά και με την πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας έπεσαν και οι πυροβολισμοί στον αέρα.

Υπάρχουν όμως κι άλλες ομοιότητες… Το παιδί που είχε τραυματιστεί τότε είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συγγενής ατόμων που συνελήφθησαν για τους τελευταίους άσκοπους πυροβολισμούς. Και μάλιστα, όταν η ερευνα ήταν σε εξέλιξη, η μητέρα του παλαιότερου θύματος από τις άσκοπες σφαίρες, τακτοποιούσε τους άρτους για την αρτοκλασία που είχε κάνει πριν από χρόνια, όταν της έφεραν το παιδί της μέσα0 στα αίματα από τα θραύμαστα που είχε δεχτεί

Έριχνε στο πάρτι γενεθλίων

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός 23χρονου στα Χανιά προχώρησαν επίσης οι τοπικές Αρχες, καθώς κατηγορείται ότι έριχνε άσκοπους πυροβολισμούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς βρισκόταν σε πάρτι γενεθλίων συγγενικού του προσώπου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση αναφέρεται:

Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί από τον ημεδαπό. Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων συνελήφθη ο ημεδαπός και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και κάλυκες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει