Τι συζήτησαν στην πρώτη τους συνάντηση Κασσελάκης- Ανδρουλάκης

Πρώτο στην ατζέντα το θέμα των υποκλοπών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη το απόγευμα της Δευτέρας.
Η συνάντηση, που κράτησε παραπάνω από μία ώρα, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, και αποτέλεσε την πρώτη θεσμική μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί μέρος των συναντήσεων του Στέφανου Κασσελάκη με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κόσμος θέλει λύσεις και από την πλευρά μας οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές», είπε ο Κασσσελάκης

Ο διάλογος

Στον on camera διάλογό τους ο Νίκος Ανδρουλάκης καλωσόρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον ίδιο να ανταπαντά πως «κάθεται πάλι σε καναπέ».
Ακολούθως ο Νίκος Ανδρουλάκης του ευχήθηκε συγχαρητήρια για την εκλογή του. «Χαίρομαι παρά πολύ για τη συνάντηση γιατί έχουμε χρέος να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για τα μεγάλα θέματα ειδικά για τα ζητήματα των ανισοτήτων, της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες αλλά και για τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία με πολλές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν», ανέφερε αρχικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «υπηρετούμε πάνω από όλα τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και από την πλευρά μας οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές, αυτό είναι το πιο βασικό», προσθέτοντας ότι «χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών».
Μιλώντας για τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. «Όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια γιατί έχει και έναν προσωπικό χαρακτήρα εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι σε αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές, γιατί είναι ένας πυλώνας θεσμικών αντίβαρων πολύ κρίσιμων για την εύρυθμη της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού να πετύχει τη συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών. Και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά στον κύριο Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό διότι τις προηγούμενες φορές είχε γίνει από υπουργούς του και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση».
Επίσης πρόσθεσε για τις κινήσεις του έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με τη νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην PEGA και στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε γίνει τότε, αλλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων που είχαμε ζητήσει εμείς να έρθουν όπως του κ. Δημητριάδη και άλλων επίμαχων επιχειρηματιών. Εγώ πιστεύω ότι με τη θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι αυτού του παρακράτους να οδηγηθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στη δικαιοσύνη», κατέληξε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνοντας τον λόγο επισήμανε πως «μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 στη Διάσκεψη των προέδρων το οποίο δεν σεβάστηκαν, δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα το οποίο τα 3/5 από έναν αριθμό ανθρώπων πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό και να το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μια ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν ερωτηθήκαμε καθόλου».
Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι κατ’ ουσίαν τα 3/5 υπάρχουν στη Διάσκεψη των προέδρων για τη συνεννόηση των κομμάτων. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή, γιατί δεν έχουν συγκεντρωθεί τα 3/5», υπογράμμισε και ακολούθως είπε χιουμοριστικά προς τους δημοσιογράφους ότι έχουν να πούνε και άλλα, ασφαλώς χωρίς τις κάμερες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει