Συναυλία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να συμμετέχουν μαζικά στη συναυλία αλληλεγγύης στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, που οργανώνει σήμερα Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει η πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της,  «από την πρώτη στιγμή της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού κράτους δολοφόνου κατά του Παλαιστινιακού λαού καταγγέλλουμε το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές συμπαραστάτες του, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, την ελληνική κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα που βρίσκονται στην πλευρά στήριξης του Ισραήλ και των εγκλημάτων του.

Είμαστε σταθερά στο πλευρό του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για ανεξάρτητη πατρίδα στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Καταγγέλλουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων από το εγκληματικό καθεστώς του κράτους του Ισραήλ που, επιχειρώντας τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, σκοτώνει αδιακρίτως άμαχους, παιδιά και γυναίκες ισοπεδώνοντας τη Γάζα ολόκληρη με τη συνενοχή των ιμπεριαλιστών συμμάχων του (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ), αλλά και παιδιά του ισραηλινού λαού που τα στέλνει να γίνουν κρέας στα κανόνια του πολέμου που διεξάγει. Παλεύουμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού! Απαιτούμε: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη. Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί παλαιστινιακών εδαφών. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους.

Να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. Να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού μέχρι την τελική νίκη του»

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, τονίζοντας ότι πρέπει να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος! Να δημιουργηθεί  ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Να εφαρμόσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους! Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» από τη Μέση Ανατολή! Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους! Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ! Να κλείσει η βάση της Σούδας!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει